Danko: Sputnik idú kupovať aj Rakúšania. Začnime konečne očkovať tých, ktorí to chcú...
31 | 03 | 2021 I Michal Filek

Andrej Danko je nahnevaný. Slovensko má už 5 týždňov na sklade Sputnik V a doteraz ho testujú len na myšiach. Ministerstvo si vraj vymýšľa stále nové podmienky, o ktorých navyše vie, že sú dávno splnené. A verejnosť je už piaty týždeň klamaná. Napísal to bývalý predseda parlamentu na sociálnej sieti. 


"Prestaňte klamať o Sputniku, začnite ihneď očkovať tých, ktorí chcú," začal svoj status Andrej Danko.

Slovenská verejnosť je, podľa neho, už piaty týždeň klamaná. Pri kúpe Sputnika minister Krajčí musel registrovať očkovaciu látku. Bez registrácie očkovacej látky by Rusi očkovaciu látku Sputnik nepredali Slovenskej republike. Tvrdí Danko.

"Máme nakontrahovaných milión kusov vakcín. Piaty týždeň je však v sklade. Predmetné konanie vzbudilo pozornosť aj príslušných ruských partnerov, ktorí vykonali dôslednú kontrolu. Veríme, že začne bezodkladné očkovanie Sputnikom, pretože očkovaniu Sputnikom nič nebráni," vyzýva predseda SNS.

Včerajšie vyjadrenie ministerstva zdravotníctva, že čaká na akési testy, je, ako tvrdí politik s dobrými kontaktmi v Ruskej federácii, klamstvom.

"Všetko je skončené, všetko je pripravené na očkovanie. Včera sme sa dozvedeli, že očkovaciu látku Sputnik idú kupovať aj Rakúšania, čo potvrdil predseda vlády Kurz. Je najvyšší čas, aby zodpovední nehazardovali s ľudskými životmi a začali okamžite distribuovať na očkovacie miesta. Je to nepochopiteľné, že sme jeden z mála štátov vo svete, ktorý má Sputnik a máme ho piaty týždeň v sklade, pričom si umelo vláda vymýšľa podmienky, ktoré vie sama, že sú dávno splnené."

Nemecko tlačí na Brusel: Kúpte už konečne ten Sputnik V!
26 | 03 | 2021 | Diana Zaťková