Vláda v marci nerobila nič, tak nech darujú výplaty na dobročinnú vec, vyzýva ministrov Pellegrini
30 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza vo vláde, ktorá sa začala na počiatkom marca, spôsobila, že ministri viac nezasadali ako zasadali. Zrejme aj preto Peter Pellegrini od nich na sociálnej sieti žiada, aby za tento mesiac výplaty vrátili.


V marci bola slovenská vláda pre neustále spory medzi premiérom Igorom Matovičom a vicepremiérom Richardom Sulíkom doslova paralyzovaná. Počet dní, keď zasadala, bol minimálny, a preto expremiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini vo videu na sociálnej sieti žiada, aby ministri za tento mesiac platy vrátili.
Za tento mesiac si premiér a ministri nezaslúžia od občanov tejto krajiny ani cent

„Za tento mesiac by ministri na čele s premiérom mali vrátiť svoje platy, na ktoré sa im skladajú daňoví poplatníci. Neurobili za posledné týždne nič pre ľudí – akurát sa medzi sebou hádali a vzájomne sa urážali. Teraz sa za to ospravedlňujú, no to určite nestačí,“ píše v krátkom statuse k vedu Pellegrini.

„To, čo mesiac predvádzala táto vláda, je hanbou, akú si zapamätáme na veľa, veľa rokov. Táto vláda nerobila celý mesiac nič. Predvádzala nám divadlo, zaoberala sa sama sebou,“ hovorí expremiér v zostrihu z tlačového brífingu. Žiada ministrov, aby sa celý tento mesiac zriekli výplaty, pretože si nemyslí, že za ten výkon, ktorý nám predviedli, si zaslúžia veľké odmeny, na ktoré sa im zbierajú občania tejto krajiny prostredníctvom daní a odvodov.



„Za aspoň aké-také gesto by som považoval, keby sa premiér spolu so všetkými ministrami rozhodli venovať celý svoj mesačný plat na nejakú dobročinnú vec. Samozrejme, nie do toho ich slávneho fondu na podporu solidarity, ktorý majú na úrade vlády, do ktorého zabudol už aj predseda vlády, hoci ho založil, prispievať svojou výplatou, lebo ho to, údajne po dvoch mesiacoch prestalo baviť,“ konštatuje Pellegrini.

„Prestalo ho potom baviť už aj premiérovanie a ja len čakám, kedy ho prestane baviť aj ministrovanie. Aby to ale venovali naozaj niekde transparentne, pretože si myslím, že si za tento mesiac nezaslúžia ani cent od občanov tejto krajiny,“ dodáva na záver zostrihu expremiér a šéf strany Hlas-SD.

Pellegrini: Slovensko má najhoršiu vládu v jeho histórii. Čím skôr odíde, tým lepšie
Koalícia je v kríze a neustálymi spormi dostáva opozíciu na koňa. A tá sa veru žiadnemu útoku nevyhýba. Vidieť to aj na vyjadreniach lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho, ktoré prezentoval v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik