Táto vláda bola hneď od začiatku odsúdená na neúspech, trvá na svojom Robert Fico
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Diskusia v televíznej relácii RTVS O 5 minút dvanásť medzi Robertom Ficom a Eduardom Hegerom sa niesla v poriadne konfrontačnej atmosfére. A ako je medzi koalíciou a opozíciou bežné, každý si húdol svoje.


Podľa Eduarda Hegera z OĽaNO, ministra financií a dočasného šéfa rezortu zdravotníctva i školstva, sa v koalícii v súčasnosti diskutuje aj o tom, komu ešte záleží na tom, aby táto vláda pokračovala. Naopak, predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico zdôraznil, že táto vláda bola hneď od začiatku odsúdená na neúspech, informuje o tom portál parlamentnelisty.sk.
Nie je pravdou, že by sa nechcel Igor Matovič vzdať funkcie premiéra, tvrdí Heger

Heger priznal, že v čase televíznej diskusie boli pri rokovacom stole tri strany. „Za celé hnutie OĽaNO môžem povedať, že nám na tom veľmi záleží. Rovnako to deklaruje aj Sme rodina a vidieť to aj na Za ľudí,“ uviedol Heger. Dodal, že postoj SaS nekomentuje.

Podľa Hegera nie je pravda, že by sa nechcel Igor Matovič vzdať funkcie premiéra. Pri prípadnej ponuke jeho osobe na premiérsky post sa vyjadril, že nechce predbiehať sled udalostí. „Ak bude takáto otázka na stole, postavím sa jej čelom, Heger“ skonštatoval.
Fico považuje vládnu krízu za telenovelu

Robert Fico zase vyhlásil, že ich nezaujíma konflikt, ktorý prebieha vnútri vládnej koalície a vládnu krízu nazval telenovelou, ktorá nemá konca kraja. „Ničnerobenie a konflikty spôsobili, že vymrelo jedno mesto veľkosti Banskej Štiavnice,“ zdôraznil šéf Smeru-SD, ktorý zaslal podnet na ústavný súd aby posúdil ústavnosť opätovného predĺženia núdzového stavu.

„Je úplne legitímne a správne, keď sa opozícia obracia na ústavný súd,“ povedal trojnásobný premiér. Naopak, Eduard Heger považuje predĺženie núdzového stavu vzhľadom na počet hospitalizovaných za nevyhnutné.

Robert Fico radí koalícii vyriešiť ich nekončiace sa spory skupinovým sexom! (VIDEO)
Vládna kríza sa na Slovensku nedarí vyriešiť a rokovania jej predstaviteľov zatiaľ nič neprinášajú. Expremiér Robert Fico však pre nich jeden návrh má. A rozosmial ním všetkých na jeho tlačovej besede. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Na zabezpečenie politickej stability sú podľa Fica potrebné nové parlamentné voľby

Podľa Hegera spochybňovanie opatrení prináša aj zneistenie občanov a na tom potom profituje a parazituje opozícia, ktorá vnáša Ficom a Pellegrinim spochybňovanie a nepokoj. Tým sa navodzuje atmosféra potreby predčasných parlamentných volieb.

Fico sa v debate pochválil, už majú takmer 400 tisíc podpisov pod petíciou za vypísanie referenda o predčasných voľbách. Konkretizovať, či ich odovzdajú prezidentke pred alebo po Veľkej noci síce nechcel, ale výsledok referenda je podľa neho záväzný. „Nie je možné danú situáciu zvládnuť tak, že nebudeme mať stabilnú politickú formáciu,“ uviedol šéf Smer-SD. Myslí si, že na zabezpečenie politickej stability je potrebné opätovne rozdať karty.

Fico je presvedčený, že iniciovať hlasovanie o vyhlásení nedôvery vláde nemá význam. Heger je však toho názoru, že ďalší balík kompenzačných opatrení v súvislosti s pandémiou by mal byť schválený na najbližšej schôdzi parlamentu. Zdôraznil, že krízová pomoc štátu je oproti krízam z minulosti neporovnateľne väčšia. „Pripravenú máme pomoc cestovnému ruchu, odklady, pomoc kultúre či nájmom,“ prezradil minister financií.

Na to Fico zareagoval tvrdením, že pomoc gastronomickým prevádzkam nefunguje. „Ak niekto zatvorí na základe pandemického stavu všetky gastroprevádzky, musí ponúknuť pomoc a na konci prijať odškodňovací zákon,“ skonštatoval trojnásobný premiér.

"Heger je pre Matoviča ideálna náhrada. V ničom ho totiž neprevyšuje," tvrdí politológ
V prípade rezignácie premiéra Igora Matoviča je zatiaľ najhorúcejším favoritom na tento post súčasný minister financií a zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger. Ten má za sebou už aj „krst ohňom” v podobe ostrej politickej diskusie s... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Diana Zaťková