India: Pri požiari budovy s nemocnicou zahynulo desať ľudí
26 | 03 | 2021 I tasr

Najmenej desať obetí na životoch si v piatok nadránom vyžiadal požiar budovy v indickej finančnej metropole Bombaj, v ktorej sa nachádza nemocnica s oddelením pre pacientov s ochorením COVID-19. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na príslušníka tamojšieho hasičského zboru.


Viac ako 70 pacientov, ktorí sa liečili v súkromnej nemocnici Sunrise Hospital, evakuovali do ďalších nemocníc v Bombaji. Na miesto vyslali 20 hasičských vozidiel a sanitiek, uviedol nemenovaný pracovník riadiacej miestnosti hasičského zboru.
Nebolo bezprostredne známe, koľko pacientov s covidom pri požiari prišlo o život. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.

Plamene najskôr zachvátili prízemie budovy, pričom dym zaplnil priestory nemocnice na hornom poschodí, uviedla indická tlačová agentúra PTI s odvolaním sa na vyhlásenie nemocnice.

Ďalších osem pacientov, ktorí sa tiež liečili na ochorenie COVID-19, zomrelo vlani v auguste počas požiaru v meste Ahmadábád v západoindickom zväzovom štáte Gudžarát. Častým dôvodom požiarov v Indii býva nedostatočná údržba budov.

KĽDR potvrdila, že vo štvrtok otestovala nový typ rakiet
Severná Kórea v piatok potvrdila, že otestovala nový typ navádzanej strely, informovala agentúra AP. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | tasr