Bude nasledujúci premiér ovládaný Duchom Svätým? Hegerova fanatická viera nemá hraníc
26 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

V prípade demisie predsedu vlády Igora Matoviča je minister financií Eduard Heger pripravený prevziať kreslo premiéra, čo potvrdili aj viaceré zdroje z hnutia OĽaNO. Jeho dobré stránky ako je komunikácia s verejnosťou však môže zatieniť náboženský fanatizmus, píše Plus jeden deň.


Jeho meno sa skloňuje čoraz častejšie. Súčasný minister financií a dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger je možným nástupcom premiéra Igora Matoviča. „Všetci to automaticky (v OĽaNO, pozn. red.) berieme tak, že to bude Eduard Heger, a nikto to nespochybnil,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď pre TV Markíza.
Ružové okuliare?

Viacerí politológovia uznávajú jeho silnú stránku, ktorou je komunikácia s verejnosťou. „Komunikuje uvážlivým, zmierlivým a veľmi odvážnym spôsobom. Vystupuje až v kontraste so spôsobom komunikácie Igora Matoviča,“ poukázal politológ Tomáš Koziak. To však nemusí znamenať, že to tak ostane navždy. „Môže to byť len dočasný stav, keď komunikuje z pozície nádejného predsedu vlády a má nasadené ružové okuliare,“ zdôrazňuje politológ Miroslav Řádek.

Ak premiér podá demisiu, padne vláda a to je nezodpovedné, tvrdí Heger
Podľa ministra financií premiér nepodal demisiu z jednoduchého dôvodu. Automaticky by padla vláda a Slovensko dnes nemá čas na ďalšie právne naťahovačky, ktoré súvisia s vymenovaním novej. Informuje o tom portál HN. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa nich však problém nastáva vo chvíli, keď si začneme všímať Hegerove fanatické náboženstvo. Minister financií dokonca pravidelne zverejňoval na sociálnych sieťach videá o viere. „Práve takýmto prichádzaním do svetla a otváraním sa pre Boha má potom priestor Duch svätý, aby prichádzal do nás ako do chrámu a mohol nás inšpirovať skrze myšlienky, ktoré nám bude vnukovať,“ uviedol Heger v jednom zo svojich vlogov so silno veriacou tematikou.

Heger je tiež známy kazateľ v prebudeneckých náboženských kresťanských spoločenstvách, kde sa pestuje náboženský fanatizmus. Hovorí o svojej filozofii, ako treba telepaticky komunikovať s Duchom Svätým a získavať od neho rady. „Jeho viera môže byť pre časť ľudí problém, no v zásade nie je. Na základe nej môžeme napríklad predvídať, ako sa bude správať alebo odhadnúť jeho princípy,“ zdôrazňuje Koziak.



Podľa odborníkov môže byť okrem Hegerovej fanatickej viery jeho slabou stránkou aj prílišná podriadenosť súčasnému premiérovi Igorovi Matovičovi. „Je otázne, či nechá Hegera fungovať bez tlakov a snahy ovplyvňovať ho. Ak takéto tlaky prídu, je otázne, či dokáže vystupovať ako autonómny premiér,“ netajil svoje obavy Koziak. “Skôr alebo neskôr by mohol medzi nimi vzniknúť konflikt,“ zakončil Řádek.

Heger o dani z nehnuteľností: Prečo sa z výroku jeho poradkyne začal vykrúcať?
Ministra financií a po novom aj dočasného ministra zdravotníctva Eduarda Hegera by mnohí politici dosadili aj na miesto predsedu vlády, píše Plus 7 dní. Aká bude plánovaná reforma daní? Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Timotej Dudka