Neuveriteľný príbeh taxikára Jakuba a jeho zákazníkov vo Fakultnej nemocnici v Nitre
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zdravotníci v nemocniciach sú z boja proti koronavírusu unavení a ľudia im za ich prácu nie raz zatlieskali. To, čo zažil Jakub Varga v nitrianskej nemocnici však, na potlesk podľa neho určite nie je.


Veľmi zvláštny prípad opísal v statuse taxikár Jakub Varga, ktorý ho zažil vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Nenechal si ho pre seba a zverejnil ho na sociálnej sieti.

„Dnešná skúsenosť s FN Nitra - otras! Jedným slovom otras. 5 - 6 ročný chlapec, epileptický záchvat, prestal vnímať. Rodičia ho priniesli s nami na taxíku, pretože záchranná služba vyhodnotila jeho stav tak, že nie je potrebná hospitalizácia a majú chlapca priniesť do nemocnice sami,“ opisuje v úvode svojho statusu Jakub.

„Samozrejme, cestou sa stav zhoršil, chlapec nevnímal, sestrička mu napriek tomu pred hospitalizáciou spravila test na Covid a čakali na výsledok! Áno, dobre čítate, čakali na výsledok a až potom začali chlapca hospitalizovať a skončili na JIS. Neviem teraz, či je to neschopnosť personálu FN NR, alebo príkaz zhora. V každom prípade sa pri boji o život koná hneď! Na to je predsa lekár!“ konštatuje Jakub

A na záver dodáva: „Je mi vás hrozne ľúto, že ste toto urobili nevinnému človeku a rodičom, ktorí ho v náručí držali a za asistencie šoféra v taxi doslova bojovali o jeho život!

Šokujúce skúsenosti mamičiek z personálu detského oddelenia nitrianskej nemocnice. Zhodujú sa: „Toto už nikdy viac!“
28 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.