Krajcer kritizuje ministerku Milanovú. Pochovala projekt obnovy hradov! A zavádzala novinárov
20 | 03 | 2021 I Petra Demková

Bývalý minister kultúry a moderátor Daniel Krajcer sa pustil na Facebooku do ministerky kultúry Natálie Milanovej. Pochovala projekt obnovy slovenských hradov, ktorý spustil ešte Krajcer. Čuduje sa, ako ministerke novinári „zhltli“ nepravdivú informáciu.   


Krajcer na facebookovom profile nahnevane informuje, že ministerstvo kultúry, ktorému v minulosti šéfoval, pochovalo projekt obnovy hradov. K príspevku pripojil aj článok z Denníka N, ktorý jeho slová potvrdzuje. „Tak je to definitívne! Projekt obnovy hradov so zapojením nezamestnaných, s využitím úradov práce a zdrojov z ESF, končí,“ napísal Krajcer.

Exministerka Laššáková o nástupkyni Milanovej: Rezort ti spadol na hlavu, nemáš ani politický výtlak!
10 | 03 | 2021 | editor01hd


„Projekt sme s kolegami spustili v roku 2011. Odvtedy si získal aj rešpekt v zahraničí a najmä zachránil desiatky hradov a hradných ruín. Poskytol tiež prácu tisíckam nezamestnaných a niekoľkonásobne sa zvýšila návštevnosť na týchto pamiatkach. Okrem dotačného programu Obnovme si svoj dom to bol jediný koncepčný projekt pre oblasť obnovy kultúrneho dedičstva. To ministerstvu kultúry zjavne nestačilo,“ hnevá sa bývalá tvár súkromnej televízie.

Krajcer si myslí, že Milanová na tlačovej konferencii klamala. „Paradoxne, včera ministerka na tlačovej konferencii víťazoslávne oznamovala pokračovanie projektu. A viaceré médiá jej to zhltli. Pravda je však taká, že oproti pôvodným zdrojom je na obnovu hradov vyčlenená z výzvy ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie len 1/25 prostriedkov. Celková suma na túto výzvu je totiž viac ako trojnásobne nižšia (1,1 milióna verzus 3,6 milióna) a o peniaze budú žiadať subjekty v ôsmich oblastiach, pamiatky sú len jedna z nich. Nehovoriac o tom, že takmer polovica pôvodných žiadateľov, ide o samosprávy, je z výzvy vylúčená. Náklady na jedného človeka sú zároveň výrazne vyššie ako v pôvodnom projekte a podstatne vyššia administratívna záťaž môže odradiť aj ďalších žiadateľov,“ informuje Krajcer.

„Zhrnuté a podčiarknuté: ministerstvo kultúry sa stalo hrobárom tohto projektu,“ uzatvára bývalý minister.

Hudobník Greksa o Milanovej: chuderka, nula, ktorá sedí na stoličke ministerstva kultúry
Hudobníci majú už „ničnerobenia“ Ministerstva kultúry, ktoré by im malo pomôcť preklenúť krízu, plné zuby. Finančná pomoc neprichádza ani po mesiacoch. Teraz sa rozohnil aj hudobník a mestský poslanec Marián Greksa. To, čo odkázal ministerke, sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Petra Demková