Kiska stíhaný za daňové podvody tvrdí, že ho prenasleduje aj vláda, v ktorej je jeho strana
20 | 03 | 2021 I Ivan Čeredejev
Exprezident Andrej Kiska je aj naďalej stíhaný za daňové podvody. Pred výsluchom na NAKA vyhlásil, že ho prenasleduje aj vláda, v ktorej je jeho strana. Trestné stíhanie označil za politické, informuje portál topky.sk

Kiska bol na NAKA vypovedať v stredu. Ide o kauzu, keď si v rokoch 2013 - 2014 dával náklady za prezidentskú kampaň do účtovníctva firmy KTAG. Chcel tak znížiť náklady politickej propagácie svojej osoby o cenu dane. Keď mu na podvod prišli, Kiska daň doplatil, no NAKA ho napriek tomu obvinila a trestné konanie pokračuje dodnes.

Podľa Kisku ide o politický proces. "Ide o politický proces. Vyšetrovateľ ani prokurátor sa nezmenili. Sú to tí, ktorí nastúpili ešte za starých čias," povedal pre televíziu JOJ Kiska.

Exprezidenta však podľa informácii televízie čakajú výpovede aj v iných kauzách. Polícia sa má zaoberať aj prevodom pozemku napriek tomu, že o ňom už rozhodol súd. Ide o pozemok, ktorý vlastnil lekár Ján Frantz. Ten sa obrátil na súd s tým, že Kiska mu mal pozemok ukradnúť. V tomto prípade dal súd za pravdu lekárovi.

Exprezident však tvrdí, že bol pri prevode oklamaný podtatranskou pozemkovou mafiou. "Viem, že sa tu diali veľmi zlé veci a ja som bol jednou z obetí týchto rôznych podvodov, ktoré sa tu diali, ale nemám ďalšie informácie," uviedol Kiska.

Predĺženie núdzového stavu smeruje na Ústavný súd SR - Fico spochybnil zákonnosť jeho prijatia
„Vláda v stredu vláda predĺžila núdzový stav. My sme si otvorili všetky prístupné zdroje a sme zistili, že tento návrh bol predložený, a dobre počúvajte, ústne na rokovanie vlády SR, čiže rokovali na vláde o predĺžení núdzového stavu, to znamená o... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Ivan Brožík