Vlhová je blízko k zisku veľkého glóbusu. Dnešný zjazd zrušili!
17 | 03 | 2021 I Michal Filek

Zjazdy mužov aj žien na finále svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide sa dnes neuskutočnia. V dejisku naďalej sneží a organizátori boli už tak v skorých ranných hodinách nútení rozhodnúť o zrušení oboch disciplín. Informuje denník Šport. 



Preteky boli ohrozené už do začiatku týždňa. Organizátori však rozhodnutie odkladali do posledného možného momentu. Chceli dať totiž šancu Lare Gutovej - Behramiovej, aby preskočila Petru Vlhovú. Dokonca chceli, aby dnes pretekárky obsolvovali tréning, aj samotné preteky. Prekazilo im to výdatné sneženie a zlá viditeľnosť, píše sport.sk.


Vlhová sa tak výrazne priblížila k zisku veľkého krištáľového glóbusu. Pred svojou súperkou má totiž 96 bodový náskok. Pôjde však ešte tri disciplíny - Super G, obrovský slalom, aj slalom. Gutová-Behramiová však slalom, v ktorom patrí Petra medzi najväčšie favoritky, nejazdí.


Naopak, Gutová-Behramiová bola obrovskou favoritkou práve v zrušenom zjazde. Je ňou aj v Super G. To by sa malo uskutočniť vo štvrtok ráno. Podľa posledných správ je však rovnako ohrozené.

 

 

Vlhová na čele celkového poradia o 62 bodov pred Gutovou
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom super-G Svetového pohára desiate miesto. V nemeckom Garmisch-Partenkirchene zaostala za víťaznou Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou o 1,27 sekundy. Druhá skončila Nórka Kajsa Vickhoff Lieová s... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR