Mažgút: Igor, ščúl ne si na školskej exkurzii v múzeu Madame Tussaud, ale v prezidentskom paláci!
17 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Návšteva u prezidentky si vyžaduje dodržiavanie istého protokolu. No to, čo u Zuzany Čaputovej predviedol Igor Matovič sa nedá nazvať inak ako škandál. Premiérove "šaškovanie" náležite okomentoval vo svojom statuse aj hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.


Faux pas, ktoré si vyrobil premiér Igor Matovič na včerajšej návšteve u hlavy štátu veru nesvedčí o jeho psychickej spôsobilosti vykonávať tretiu najvyššiu funkciu v štáte. Na návštevy u prezidentky by sa takto zrejme nesprával ani bača z Očovej. Bez povšimnutia nezostalo ani u smeráckeho hovorcu Jána Mažgúta, ktorý to premiérovi „vysvetlil“ na sociálnej sieti.

Na snímke predseda vlády SR Igor Matoviè (O¼aNO) gestikuluje pred prijatím v Prezidentskom paláci 16. marca 2021 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Vie vôbec Matovič, čo gestá pred novinármi v prezidentskom paláci znamenajú?

Ján Mažgút je presvedčený, že Igor Matovič nechal protokol odložený na povale u babky, kde mal aj ony známe dokumenty z jeho podnikateľskej činnosti. „Dnešné (?rozlúčkové?) stretnutie s prezidentkou SR poňal Igor Matovič tak, ako to vie len on – po trnafsky! Ak sme si mysleli, že vo Francúzsku porušil všetky diplomatické pravidlá, tak sme boli na omyle!“ píše hneď v úvode Mažgút a poukazuje, že najskôr sme boli svedkami Matovičovej neverbálnej komunikácie s prítomnými novinármi počas fototermínu. „Aj by som s povzdychom povedal, užívaj si, kým ešte môžeš, ale... vieš Ty Igor, vôbec, čo gestá, ktoré si „adresoval“ verejnosti, vôbec znamenajú???“ pýta sa Mažgút na diaľku premiéra.



„Nasledovalo oficiálne privítanie, kedy Igor gestom trnavského suveréna, nastrčil prezidentke svoju ĽAVÚ ruku. Ak by ste už v tomto momente očakávali, že diplomatickým prešľapom je koniec, mýlite sa. Nasledoval zlatý klinec – to, že si si sadol ako prvý, je nielenže porušenie diplomatického protokolu, ale aj základných pravidiel slušného správania,“ komentuje faux pas premiéra Mažgút a pokračuje: „Igor, vytiahnuť telefón z vačku a „sadnúť“ si naň, to je v takýchto situáciách (na 4 oči) pre Teba také typické, však?! Tento Tvoj „modus operandi“ je nám z minulosti dobre známy, ale urobiť to aj prezidentke... To vážne?! Ščúl ne si na školskej exkurzii v múzeu Madame Tussaud, ale v prezidentskom paláci!!!“ končí Mažgút svoj status á la Matovič.

Hlina: Matovič opäť ako úplný gadžo. U prezidentky si sadol do kresla skôr ako hlava štátu!
Premiér Igor Matovič už spravil vo svete nejedno faux pas. Povesti gadža neostáva nič dlžný ani doma. Jeho najnovšie faux pas okomentoval na sociálnej sieti aj Alojz Hlina. Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik