Nemci dali omylom islamským teroristom milión eur. Mali ísť na covidovú pomoc
14 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa správy orgány činné v trestnom konaní v hlavnom meste Nemecka v súčasnosti vedú viac ako 100 vyšetrovaní možného zneužitia koronavírusovej pomoci na financovanie terorizmu. Vyšetrovania sa týkajú asi 60 jednotlivcov, ako aj mešít a ďalších moslimských združení, informuje portál RT.





O zneužívaní koronavírusovej pomoci na financovanie teroristických aktivít informovali nemecké noviny Welt am Sonntag. "V jednotlivých prípadoch existuje podozrenie na priame financovanie terorizmu," uviedol denníku zdroj.

Podvod môže pre páchateľov viesť k dlhým trestom odňatia slobody, ktoré sa pohybujú od päť do desať rokov za mrežami. Finančné prostriedky boli pôvodne určené na podporu podnikov bojujúcich s pandémiou a nebolo okamžite jasné, ako sa hotovosť dostala do rúk islamistických skupín.

"Západ produkuje masívnu antikampaň proti Sputniku. Zneužije aj tisíce mŕtvych," myslí si Kremeľ
Západ zintenzívnil informačnú kampaň proti ruskej vakcíne na koronavírus. Oznámila to aktuálne hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Celková suma zneužitých finančných prostriedkov sa odhaduje na približne 1 milión eur, pričom približne 250 000 eur zaistila polícia pri prehliadkach. Minimálne v troch prípadoch sa finančné prostriedky získané podvodom použili na priamu podporu teroristických skupín pôsobiacich na Blízkom východe.

Za príjemcov finančných prostriedkov na koronavírusovú pomoc sú považovaní členovia nedávno zakázanej  islamistickej skupiny Jama'atu Berlin. Na skupinu sa zamerala počas rozsiahlej operácie berlínska polícia už koncom februára.

Zapojených bolo asi 850 policajtov, ktorí prepadli domovy členov skupiny a ďalšie objekty. Skupina aktívne šírila nekompromisnú salafistickú ideológiu online a bola údajne nenávistná voči Židom.

Nádej pre nakazených Covidom: Liek má účinnosť 87 percent
DenníkN.cz pred malou chvíľou zverejnil informáciu, podľa ktorej nakazeným Covidom vrástla nádej, pretože podľa štúdie má jeden z liekov účinnosť 87%. Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Michal Filek