Dáta bez pátosu: Krivka pozitivity na Slovensku klesá. Je to na potlesk
14 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Analytici zo zoskupenia Dáta bez pátosu pozorujú pokles pri pozitivite PCR testov. A vidia pokles už mesiac! A to je na potlesk s úsmevom.




"Parameter, ktorý sledujeme s nádejou na pokles je pozitivita PCR testov. A aj keď nevieme, aká je skladba ľudí, ktorí na ne chodia, kde sa presne robia (okresy) a koľko z nich vykazuje vysokú alebo nízku nálož, tak to sledované % ide dole," konštatujú analytici na svojej facebookovej stránke.




Podľa nich, ak to % ide dole aj pri nízkom počte PCR testov (a sobotné dáta nižšie sú), tak to je na potlesk.



Ak dáme tie dáta do 7-dňových priemerov tak vidíme tam pokles už mesiac, tak je to na potlesk s úsmevom.



Lebo na tieto správy sme dlho čakali.


No na úplne opačnom konci reťazca je pacient na umelej pľúcnej ventilácii. "Vieme, že dnes ráno bolo na UPV 351 pacientov. To je oproti rekordu 380 spred týždňa pokles o 29 pacientov. Vieme, že mnohí z "minulého týždňa" umreli, ale nie všetkých nahradili noví pacienti," napísali.


Polícia obvinila Svidníčana, vyhrážal sa prezidentke aj ministerke Kolíkovej
Polícia obvinila 64-ročného muža zo Svidníka, ktorý sa v anonymných listoch vyhrážal prezidentke Zuzane Čaputovej aj ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). TASR o tom v nedeľu informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia... Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | tasr









"Ešte klesá aj počet celkovo hospitalizovaných a aj infikovaných za deň z PCR testov. V 7-dňovom priemere sme na 2019 a budúci týždeň pôjdeme pod 2000," zhodnotili.




Na záver prinášajú naozaj skvelú správu, že zo "susedných a podobných krajín, vrátane EÚ sme jediní, ktorí vykazujú v pohľade 14 dní naspäť v raste / poklese infikovaných nulu. Sme na rovnakej úrovni ako pred 14 dňami. Spomínané krajiny rastú. Viac, menej, z nízkych alebo vyšších čísiel, ale rastú".






No a ešte vyslovili jednu prosbu - po Veľkej noci by radi videli otvorené školy a povolený šport, lebo "potrebujeme zamakať na duševnej pohode, psychickom a aj telesnom zdraví našej populácie".


Matovičova sestra Belicová: Remišová je bez kože na ksichte!
Najznámejšia sestra na Slovensku Zuzana Belicová kladie na sociálnej sieti zásadnú otázku. Nechce ísť Remišová príkladom? Čítať ďalej
14 | 03 | 2021 | Diana Zaťková