Pellegrini: Toto divadlo koalície je urážkou všetkých, živých aj mŕtvych na Slovensku
13 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kríza v koalícii znepokojuje opozíciu o to viac, že boj s koronavírusom sa ňou zoslabuje a bežní ľudia akoby sa dostávali na vedľajšiu koľaj. Vo svojom videu z tlačovej konferencie to kritizuje aj expremiér a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini.


Hádky v koalícii majú síce prvú obeť, ktorou je odvolanie Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva. Spor tým, hoci sa už-už zdalo, že je zažehnaný, ešte neskončili. Smutné na tom celom je, že pre vzájomnú nevraživosť koalícia akoby zabudla, že sú tu aj občania. Ktorí nielenže takmer po stovkách denne zomierajú na COVID, ale dostávajú aj do existenčných problémov. Na tlačovej besede na to veľmi jasne poukázal aj šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini.
Táto vláda pripravila ľuďom hry o život, ktoré sa odohrávajú každú noc na internete

„Toto nedôstojné divadlo, ktoré nám vládna koalícia predstavuje už skoro 10 dní, už musí a začalo urážať všetkých ľudí na Slovensku. Toto divadlo je urážkou tých, ktorí dnes ležia v nemocniciach,“ hovorí na úvod tlačovky expremiér. Dodáva, že je to vďaka manažérskym zlyhaniam ministra zdravotníctva, ktorý svojou neschopnosťou nebol a nie je schopný manažovať boj proti koronavírusu. „Je urážkou všetkých, ktorí sa museli vyrovnať so stratou svojho blízkeho. Pretože vláda nekonala a experimentovala so zdravím ľudí,“ konštatuje Pellegrini.

„A počas týchto dní, ktorým sa venujeme vládnej kríze a tomuto nedôstojnému divadlu, zomrelo na Slovensku už, žiaľ, viac ako 860 nevinných ľudí. 860 ďalších obetí a náhrobných kameňov. Ktoré pribudli na slovenských cintorínoch. Toto divadlo je urážkou aj všetkých tých, ktorým sa nedostalo riadnej ekonomickej pomoci. Krachuje im živobytie, rodinné podniky, alebo ich plánované investície,“ hovorí vo videu šéf Hlasu-SD.



„Je urážkou všetkých, ktorým pripravila táto vláda doslova hry o život, ktoré sa odohrávajú každý jeden večer. Každú jednu noc na internete. Sú to internetové hry o vakcíny a predbiehanie sa jeden druhého len v záujme zachrániť si život. Alebo zachrániť život svojím rodičom,“ konštatuje Pellegrini s dovetkom, že ani to nefunguje poriadne.

„Je to urážkou všetkých tých našich občanov ktorí čakali, že slovenská vláda príjme odporúčania odborníkov v takom rozsahu, v akom bolo dohodnuté. Že budú prijaté opatrenia na ochranu hraníc, že bude prijatá pandemická OČR, že budú prijaté príplatky pre tých, ktorí dodržujú karanténu, že sa bude robiť viac v oblasti prevencie, že sa bude robiť viac v oblasti liečenia a pokúsiť sa liečiť ľudí na Slovensku ešte predtým ako pôjdu do nemocnice,“ hovorí expremiér a dodáva: „Žiaľ, výsledok tohto divadla je nejaká, zatiaľ navrhovaná malá rekonštrukcia vlády, o ktorej nie sme si celkom istí, či nie je len kamuflážou.“

Vláda za toto musí niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť, tvrdí Pellegrini
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v jednom z rozhovor priznal, že vláda na svojom zasadnutí v decembri vedela, že ak neschvália tvrdšie opatrenia, zomrú ďalší ľudia. Expremiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini tvrdí, že za toto... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta