Ovládajú policajti nariadenia? Opatrovateľky mali problém na hraniciach, žena pri cestnej kontrole
12 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Opatrovateľky, ktoré sa vracali z pravidelnej pracovnej cesty v Rakúsku, mali na hraniciach problém. Napriek výnimke ich policajt vyzýval, aby išli do karantény. Aj napriek tomu, že sa na ne vzťahuje výnimka. Policajt sa im vyhrážal pokutou. Píše o tom web spravy.rtvs.sk.


"Opatrovateľky, ktoré pravidelne cestujú za hranice Slovenska, sa musia vyznať v stále sa meniacej situácii. Rozdielne pravidlá sú pri návrate napríklad z Rakúska. Opatrovateľkám, ktoré pred niekoľkými týždňami prišli domov na Slovensko, pri kontrole na hranici oznámili, že musia ísť do povinnej osemdňovej karantény. Podľa nariadenia vlády však patria do skupiny, pre ktorú platí výnimka."


 
Mali sa zaevidovať

„Vyzval nás, aby sme sa zaevidovali s tým, že budeme osem dní v karanténe. Keď sme mu povedali, že sme opatrovateľky a máme výnimku, vyhrážal sa nám, že pokiaľ sa nezaregistrujeme, dostaneme pokuty a podobne,“ priblížila pre RTVS jedna z opatrovateliek."Opatrovateľky sa nakoniec zaregistrovali a po vyše dvoch hodinách čakania na hraniciach ich nakoniec pustili s tým, že do karantény teda ísť nemusia. Z celej situácie boli sklamané. „Mrzí ma, že to policajti nemajú naštudované tak, ako by mali. Väčšina z nás chodí s negatívnym testom nie starším ako 48 hodín,“ dopĺňa opatrovateľka." Píše web spravy.rtvs.sk.


 

 

 

Šikana pri cestnej kontrole. "Policajti už nemusia dodržiavať nič!" sťažuje sa Slovenka
Slovenka sa podelila so svojím nepríjemným zážitkom počas cestnej policajnej kontroly. Podľa jej slov s ňou a vodičom auta policajt zaobchádzal "arogantne a povýšenecky", pričom mal aj odmietnuť svoju identifikáciu, informuje portál topky.sk.... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


 

 
O mimoriadne nevhodnom, neznalom, arogantnom a šikanujúcom správaní sa policajnej hliadky píše aj portál topky.sk. Informovali sme vás o ňom nedávno.

Portálom opisované ženy zverejnila tiež facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom. Slovenka kritizuje postup policajta, ktorý 10. marca okolo pol šiestej večer medzi Ilavou a Klobušicami zastavil auto, v ktorom sedela na sedadle spolujazdca.

„Predložiť sme mali OP a VP. Po kontrole bol vodič vyzvaný na dychovú skúšku na alkohol. Keď som videla, že podáva náhubok bez rukavíc, slušne som sa ho spýtala, že či si môže zobrať rukavice. Na to mi on odpovedal, že na základe čoho to od neho požadujem. Odpovedala som, že ja nemôžem vedieť, koho pred nami riešil a či nebol nakazený. Nato on so zvýšeným hlasom odpovedal, že on nemá žiadnu povinnosť tak urobiť, oni majú dezinfekciu v aute,“ opísala priebeh kontroly žena.

Kontrolovaná žena ďalej pre portál tvrdí: "Policajta požiadala, aby sa preukázal menom, prípadne číslom, keďže na ňom nevidela nijaké identifikátory. „Jeho odpoveď bola, že on nemá žiadnu povinnosť sa mi identifikovať, to môže od neho žiadať len inšpekcia a to už bol mierne arogantný. Odložil fúkanie a povedal nám: „Tak dobre, keď to nejde po dobrom, tak to pôjde po zlom, mohli ste to mať už za sebou.“

 

 

 

 

Starosta Becík zlomil hnusobe krk: "Ivermectinom sme pomohli vyliečiť sa našim ľuďom. Krivka klesá"
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík je pyšný, že sa mu pomocou lieku Ivermectin podarilo v jeho obci vyliečiť veľa pozitívnych ľudí na koronavírus. Zo svojho úspechu sa teší aj vo zverejnenom statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik