Zo všetkých poslancov má najlepšie rozohratú partiu Kollár, jeho taktiku ocenil aj politológ
11 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Nikto momentálne netuší, akú budúcnosť čaká vládnu koalíciu. Z veľkej miery za to môže strana Sme rodina, ktorá svoje stanovisko zverejnila až po týždni, kedy zasadol celý poslanecký klub. Výsledok Borisa Kollára napokon všetkým vyrazil dych, píše Plus jeden deň.


Strana Sme rodina šokovala svojim vyjednávaním piatich sociálnych opatrení, ktorými podmieňuje svoje zotrvanie vo vláde. Strana si je dobre vedomá toho, že keby odišla, vláda premiéra Igora Matoviča by bola u konca.

Kollárova strana tak požaduje odklad splátok úverov, energií či exekúcií do konca júna, vyplatenie jednorazového príspevku pre ľudí, ktorých koronakríza zasiahla najviac do 1. apríla, tzv. covid balíček s piatimi respirátormi pre každého Slováka a dofinancovanie gastrosektora a cestovného ruchu vo výške 100 miliónov eur.

Kollár nechce zmenu..., len sociálne opatrenia
10 | 03 | 2021 | sefredaktor


Včera však nerozhodovala o svojom pokračovaní len strana Sme rodina. Tak isto rokovali aj koaliční partneri, ktorí však toho veľa nenahovorili. Poslanci OĽaNO sa totiž rozhodli mlčať. "Zatiaľ sme nevideli žiadnu sebareflexiu od strany SaS, ktorej predseda Sulík od začiatku pandémie situáciu zľahčoval, spochybňoval prijaté opatrenia a na súčasnom stave nesie veľký podiel zodpovednosti,“ vyjadril sa poslanec Ondrej Dostál za OĽaNO, na čo reagoval poslanec SaS Ondrej Dostál. „Myslím si, že ak to bude pokračovať tak ako doteraz, nebude to dobré pre koalíciu ani pre krajinu,“ uviedol. 

Boris Kollár má tak rozohranú partiu najlepšie. To si uvedomuje aj politológ Miroslav Řádek. „V prenesenom význame hovorí – chlapi, preneste sa cez to, zmierte sa a budeme pokračovať vo vláde a všetko bude dobré,“ uviedol. Následne ocenil aj veľmi premyslené kroky Kollára. Jeden z nich bol taktický ťah, kedy sa rozhodol mlčať celý týždeň.

Čo presne sa bude diať by sme sa mali dozvedieť dnes po rokovaní v budove Národnej rady.

Marian Kollár: Policajné kontroly v ordináciách dehonestujú a ponižujú lekárov
Policajné kontroly všeobecných lekárov v Košickom kraji prekvapili nielen ľudí v ordináciách, ale aj ich samotných. Slovenská lekárska komora sa preto rozhodla zorganizovať brífing, ktorého tlačovú správu zverejnila aj na sociálnej... Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik