Blaha: Slovensko teraz rozožiera skutočná rakovina, ktorou je Matovič a celá jeho vláda
11 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Krízu v koalícii by malo zažehnať odvolanie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Po jeho odchode z funkcie volala dlhodobo aj opozícia. Stalo sa, a tak je spokojný aj Ľuboš Blaha zo Smeru-SD. Hoci nie tak celkom...


Blaha už dlho žiada, aby zo svojich funkcií odišla celá vláda. Preto je jeho spokojnosť s demisiou Mareka Krajčího len čiastočná. Svoju nevôľu s tým, že „padla iba jedna hlava“ vyjadril aj v statuse na sociálnej sieti.
Matovič má v sebe toľko zloby, že sa bude od rána do večera mstiť

„Obetovali Krajčího a idú ďalej. Trápne. Hlavný páchateľ Matovič sa ďalej hrá na spasiteľa a rehlí sa Slovensku do tváre. Tlačovka OĽaNO bola to najúbohejšie divadelné predstavenie v dejinách,“ píše Blaha.

Podľa neho to vyzeralo ako scéna z Angeliky, keď upaľovali Žofré de Pejraka. „Slzy, bolesť, nekonečný doják. Matovič zložil ódu na Mareka, mám pocit, že sa tie jeho drísty chvíľkami aj rýmovali. Úplný Pavol Országh Matoslav,“ konštatuje s humorom sebe vlastným smerácky poslanec.

Krajčí je podľa neho obeť, martýr či nová Sedembolestná panna. „A on sám sa na tlačovke reálne skoro rozplakal - v čase, keď 8 tisíc ľudí na Slovensku oplakáva svojich blízkych,“ dodáva. „A samozrejme, inak sa nič nemení: Matovič ďalej nakladal koaličným partnerom. Hovoril o sebectve SaS z čias Radičovej vlády. Zopakoval, že kvôli SaS na to doplatili veď-viete-kto. (Janko a Marienka dnes nebolo, ale vytušili sme, Igor, don´t worry),“ užíva si to poslanec na Facebooku.

Podľa Blahu má v sebe teraz Matovič toľko zloby, že sa bude od rána do večera mstiť. „Takto ho verejne ponížili. Takto z neho urobili úplného lúzra. Toto on neodpustí. Nikdy. To nemá v mentálnej výbave. Zareže Sulíka a Remišovú pri prvej možnej príležitosti. Ďalej ich bude ponižovať a robiť z nich vrahov. Ďalej sa budú nenávidieť. Ešte viac než doteraz,“ myslí si Blaha.

Konštatuje že „trpieť bude celé Slovensko, lebo oni len prešli z druhej svetovej vojny do studenej vojny. Už to nebude Hitler verzus Stalin, už to bude Nixon verzus Brežnev. Ale ďalej to bude vojna. A jej obeťou budú Slováci.“

AKTUÁLNE: Krajčí sa rozplačkal a konečne podal demisiu. Matovič sa opustil a obviňuje celý svet
11 | 03 | 2021 | editor01hd

Skutočná rakovina ďalej rozožiera Slovensko

Podľa Blahu malo odvolanie Krajčího aj vtipné momenty. „Matovič sa vraj Kolíkovej spýtal, či to celé nepovažuje za neľudské. Skoro som vypľul kávu na monitor. Matovičovi nepríde neľudské, že kvôli nemu zomrelo 8 tisíc ľudí? A že znásilnil celé Slovensko a nasilu ho núti do povinného testovania?  A že pozatváral prevádzky a nechal ľudí napospas?“ pýta sa opozičník.

„Zničené rodiny, prepustení zamestnanci, ľudia na dne. Kvôli vám. Toto nie je neľudské, pán premiér?“ pokladá ďalšiu nepríjemnú otázku Blaha, podľa ktorého Matovič nepochopil nič.



„Táto vláda je omyl. Od prvého dňa. Je úplne jedno, či tam je Krajčí alebo nie. On bol len syndróm - len jedna metastáza. Skutočná rakovina ďalej rozožiera Slovensko. Tou rakovinou je Matovič a celá jeho vláda,“ nakladá ďalej Blaha „nepriateľom“ z koalície.

„Celé to bola od počiatku fraška. Oni potrebujú kradnúť, až sem počuť ten mľaskot, akí sú nenažratí. Obetovať nejakého Salarabandu je úplná maličkosť, keď si predstavia, koľko miliárd potečie cez ich vačky. Šanca pre Slovensko je jediná - referendum! Na dnes môžem povedať len jedno: úprimnú sústrasť, Slovensko!“ končí status Blaha.

V Národnom ústave detských chorôb si zamestnanec siahol na život. Sú za tým Krajčího čistky?
10 | 03 | 2021 | Ivan Mihale