Kráľovský palác sa prvýkrát vyjadril ku kontroverznému rozhovoru Harryho a Meghan
10 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Po rozhovore vojvodkyne Meghan a princa Harryho s moderátorkou Oprah Winfreyovou, v ktorom zazneli závažné obvinenia, sa čakalo na reakciu britskej kráľovskej rodiny. Buckinghamský zverejnil v utorok oficiálne vyhlásenie, píše iDnes.



Zarmútená rodina

"Celú rodinu zarmútilo, keď sa dozvedela o tom, akou výzvou boli pre Harryho a Meghan posledné roky. Nastolené otázky, najmä tie rasové, sú znepokojujúce," uviedol v komuniké Buckinghamský palác.

Zástupcovia paláca dodali, že hoci sa niektoré spomienky môžu rozchádzať, sú brané veľmi vážne. Rodina sa s nimi vysporiada súkromne. "Harry, Meghan a Archie budú navždy milovanými členmi rodiny," píše sa na záver vyhlásenia.
Meghan priznala samovražedné úmysly

Meghan v otvorenom rozhovore s moderátorkou Oprah Winfreyovou okrem iného uviedla, že kvôli tlaku najbližšieho okolia i médií premýšľala nad samovraždou. Harry zase hovoril o tom, že sa ako vysoko postavený člen kráľovskej rodiny cítil uväznený. Podľa neho rodina Meghan dostatočne nepodporovala.

Chcela som sa zabiť a Kate je najväčšia mrcha, šokuje klamárka Meghan
Meghan (39) a Harry (36) sa rozhovorili o drsnom živote plnom psychického týrania v kráľovskej rodine v rozhovore s americkou legendárnou moderátorkou Oprah Winfrey (67). Zaujímavé však je, že na rozhovore všeličo nesedí a pôsobí skôr ako útok na... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Meghan tiež obvinila rodinu svojho muža z rasistických úvah. Vyhlásila, že v kráľovskej rodine prebehla diskusia o tom, "ako veľmi čiernu kožu" môže mať ich syn Archie. Moderátorka Oprah Winfrey neskôr spresnila, že princ Harry jej prezradil, že to nepovedala kráľovná ani jej manžel princ Philip.
Problémy s otcom

K rozhovoru sa ešte pred kráľovskou rodinou vyjadril Meghanin otec Thomas Markle. Vojvodkyňa zo Sussexu s ním nevychádza dobre. Súdi sa aj s britským bulvárom, ktorému Markle poskytol dcérin list. Podľa nedávneho verdiktu súdu nemali noviny právo list zverejniť, hoci mu ho odovzdal sám Thomas Markle.

"Mám veľkú úctu ku kráľovskej rodine a rozhodne si nemyslím, že britská kráľovská rodina je rasistická. Nemyslím si, že Briti sú rasisti. Myslím si, že Los Angeles je rasistické, Kalifornia je rasistická, ale nie Briti," povedal Markle v rozhovore s britskou komerčné stanicou ITV.

"Predpokladám a dúfam, že to bola len niečia hlúpa otázka. Niekto len mohol položiť stupídnu otázku, nie žeby bol úplný rasista," uviedol otec vojvodkyne ohľadom narážky na možnú farbu vnukovej pleti.

Buckinghamský palác vyšetruje obvinenia Meghan zo šikany
Po tom, čo bývalý pobočník vzniesol obvinenie zo šikany proti vojvodkyni zo Sussexu, začína Buckinghamský palác vyšetrovanie, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Thomas Markle v rozhovore tiež povedal, že ho dcéra sklamala, pretože s ním naposledy hovorila, keď bol v nemocnici. Potom sa už neozvala. Načasovanie rozhovoru Harryho a Meghan považuje za nevhodné, mali podľa neho so zverejnením počkať s ohľadom na vek kráľovnej Alžbety II. (94) aj princa Philipa (99), ktorý je už tretí týždeň v nemocnici pre problémy so srdcom.
Moderátor, ktorý kritizoval Meghan, končí

Rozhovor vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu sa nepáčil slávnemu moderátorovi Piersovi Morganovi. "Tento rozhovor je absolútne hanebnou zradou kráľovnej a kráľovskej rodiny. Čakal by som všetok tento zlovoľný, deštruktívny, oportunistický nezmysel od Meghan Markle, ale od Harryho je hanebné, že ju nechal týmto spôsobom zhodiť rodinu a monarchiu," vyhlásil Morgan.

Moderátor, ktorý dlhodobo vojvodkyňu s manželom kritizuje, po týchto slovách prišiel o miesto v rannej šou Good Morning Britain. Televízii ITV na neho prišlo vyše 41 tisíc sťažností nespokojných divákov, ktorým sa nepáčil jeho výrok, že neverí vojvodkyni Meghan ani slovo a neverili by jej, ani keby hlásila počasie.

Prešľap vojvodkyne Meghan. Čím si bývalá herečka znepriatelila obyvateľov Veľkej Británie?
Vojvodkyňa Meghan porušila už niekoľko tradícií kráľovskej rodiny, práve preto nie je u mnohých ľudí obľúbená, píše český Fajntip. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič


Šéfka ITV Carolyn McCallová predtým uviedla, že ona osobne vojvodkyni zo Sussexu verí. "Po diskusiách s ITV sa Piers Morgan rozhodol, že je čas opustiť reláciu Good Morning Britain. ITV toto rozhodnutie prijala a nemá k tomu čo dodať," píše sa vo vyhlásení televízie.

Piers Morgan bol v minulosti porotcom v šou America's Got Talent. V roku 2011 so svojou talkshow nahradil reláciu zosnulej moderátorskej legendy Larryho Kinga na CNN, kde vysielal tri roky. Do Good Morning Britain nastúpil v roku 2015.
Najhoršia kráľovská kríza za 85 rokov

Rozhovoru Meghan a Harryho sa v utorok venovala väčšina titulných strán britských novín. Denník Daily Mirror písal o "najhoršej kráľovskej kríze za posledných 85 rokov". Denník The Times v článku s titulkom "Kráľovský útok" konštatuje, že "pre kráľovskú rodinu by to len ťažko mohlo byť viac zničujúce, v neposlednom rade preto, že je toho málo, čo môže urobiť na svoju obranu".

"Kľúčom k prežitiu monarchie v priebehu storočí bola jej schopnosť prispôsobiť sa potrebám doby. Musí sa znovu prispôsobiť," navrhuje The Times.

Rozhovor kráľovského páru s moderátorkou Oprah Winfreyovou otvoril ďalšiu kapitolu v pokračujúcom príbehu o snahe Harryho a Meghan vybudovať si život mimo mantinelov britskej monarchie. Plán odstúpiť zo svojich predchádzajúcich rolí princ a jeho manželka oznámili vlani v januári. Posledné oficiálne vystúpenie potom absolvovali približne pred rokom. Teraz žijú v Kalifornii.

Dara dráždi v spodnom prádle, Čaputovú navštívil Kiska: Ako si užili MDŽ známe sexice?
Nežné pohlavie včera oslavovalo Medzinárodný deň žien. Ten bol ustanovený 8. marca po ženských protestoch Petrohrade v roku 1917, píše Plus jeden deň. Ako ho strávili známe slovenské tváre? Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Timotej Dudka