Uhríkovci nemusia zbierať podpisy. Získali stranu Ivana Gašparoviča
08 | 03 | 2021 I Michal Filek
Aktuality.sk dnes prišli so zaujímavou informáciou. Tvrdia totiž, že odídenci od Mariána Kotlebu už majú svoju novú stranu. Nepotrebovali pritom registrovať nový subjekt. Mali by ovládnuť stranu Hlas ľudu, za ktorou stojí exposlanec národnej rady Peter Marček. Novou tvárou má byť aj exposlankyňa Martina Šimkovičová. 


Uhríkovci sa takto vyhli povinnosti vyzbierať 10 000 podpisov. Odídenci od Kotlebu prostredníctvom sociálnych sietí avizujú, že už o pár dní svoj nový politický subjekt predstavia verejnosti.


 

"Europoslanec Milan Uhrík svojim fanúšikom oznámil, že čakajú len na posledné papiere a potvrdenia a dokonca majú už aj stranícku kanceláriu. Pomerne rýchly nástup, ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že z ĽSNS odišli len pred zhruba šiestimi týždňami," informujú aktuality.sk.
Zatiaľ informáciu nepotvrdil



Samotný Marček pre Aktuality informáciu nepotvrdil ani nevyvrátil. „Nepoviem vám áno ani nie, všetko sa dozviete včas od kompetentnej osoby,“ reagoval stručne.

Peter Marček je sám zaujímavou postavou. Poslancom parlamentu sa stal v roku 2016. Kandidoval za hnutie Sme rodina, a to z vysokej pozície číslo štyri.

Aktuality.sk tvrdia, že do prvej päťky na kandidátke sa nedostal náhodou. Bol to akýsi obchod s Borisom Kollárom, ktorý sa plánoval stať politikom, no tiež sa mu nechcelo zbierať podpisy na vlastnú stranu.

Marčekovi v tom čase patrila strana SOS (Strana občanov Slovenska). Kollárovi ju „venoval“ a ten ju premenoval na Sme rodina. Marček sa napokon medzi kollárovcami dlho neohrial.


 

Europoslanec Uhrík: "Už mám plné zuby Bruselu, nech si afrických migrantov vezmú domov títo páni!"
Europoslanec Milan Uhrík sa na svojej facebookovej stránke rozohnil nad počínaním Bruselu. "Frontex chráni imigrantov a nie európske hranice!" "Nejaký progresívny mimovládkar sa sťažoval, že Frontex (Európska pobrežná a... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková



"Po pár týždňoch ho z hnutia vylúčili a spolu s ním aj bývalú moderátorku Markízy Martinu Šimkovičovú. Obaja neskôr pôsobili ako nezaradení poslanci, no zvykli hlasovať spolu s koalícou Smer, SNS a Most."

Marček v roku 2018 prevzal stranu HZD, v ktorej pôsobil neskorší prezident Ivan Gašparovič po tom, ako v roku 2002 opustil Mečiara a jeho HZDS. Marček bol aj členom predsedníctva. Neskôr ju premenoval na Hlas ľudu.

„Objavujú sa rôzne špekulácie, ktoré nebudeme komentovať. V najbližších dňoch očakávame zaregistrovanie našej novej strany. Bude to naozaj sila,“ napísal Aktualitám poslanec Ondrej Ďurica. Ako sa bude volať nový politický subjekt, Ďurica prezradiť nechcel.

Marčekovou blízkou spolupracovníčkou je spomínaná Martina Šimkovičová, ktorá dnes pôsobí ako moderátorka televízie Slovan.

Krátko po odchode z ĽSNS bol hosťom v jej relácii aj Milan Uhrík. Podľa informácií Aktualít by Šimkovičová mohla byť jednou z tvárí Uhríkovej strany.


 

Mazurek poslancom OĽaNO: Ste fašistické kreatúry, ktoré dohnali Slovensko na úplné dno
Poslanec Milan Mazurek to vládnej koalícii v rozprave o návrhu na predĺženie núdzového stavu v parlamente riadne vytmavil. Poslancom OĽaNO adresoval toto: "Fašistické kreatúry, ktoré Slovensko dohnali na úplné dno. Takto sa ďalej fungovať nedá.... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Michal Filek