Smer žiada od médií ospravedlnenie za obvinenie Kaliňáka z únosu Vietnamca
08 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Kauza únosu Vietnamca z roku 2017 bola médiami ostro sledovaná. Tie ju prepojili s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom bez relevantných dôkazov. Za to straníci Smeru-SD na čele s Robertom Ficom žiadajú dodatočné ospravedlnenie, informuje Plus jeden deň.


Podľa médií sa mal bývalý minister vnútra Robert Kaliňák nepriamo zúčastniť únosu podnikateľa ázijského pôvodu. Do únosu mal  zapojiť aj vládne lietadlo. Nemecké úrady, ktoré spolu so slovenskými prípad vyšetrovali, vzniesli podozrenie, že Vietnamec opustil schengenský priestor a vrátil sa do vlasti vo vládnom lietadle.

Minulý mesiac si spis únosu vyžiadala aj Generálna prokuratúra. Tá však nezistila žiadne pochybenie. "Nebola zistená žiadna relevantná skutočnosť, ktorá by odôvodňovala záver o vedomej (úmyselnej) participácii občanov Slovenskej republiky na únose vietnamského občana, spočívajúcej v poskytnutí vládneho lietadla vietnamskej delegácii," uvádza sa v spise Generálnej prokuratúry.

Na to najnovšie zareagoval expremiér a líder Smeru Robert Fico. "Chcem dnes urobiť bodku za prípadom, na ktorom ste sa veľmi statočne priživovali," uviedol smerom k novinárom, ktorých označil za "užitočných idiotov". "Došlo k záveru, že neexistuje žiadna účasť Slovákov v prípade, o ktorom stále veľa nevieme," narážal na spis Generálnej prokuratúry a následne si podľa Plusky vyžiadal ospravedlnenie. "Snáď nemyslíte, že som si to dohodli s Generálnou prokuratúrou," uzavrel Fico.

Zaočkovaný je už aj Kollár. Kaliňák ho obvinil z papalášizmu
Zaočkovaný proti COVID-19 je už aj predseda NR SR a strany Sme rodina Boris Kollár, informuje Plus 7 dní. Erik Kaliňák ho obvinil z papalášizmu. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Timotej Dudka