Matovič sa nevzdáva: stále chce preniknúť do našich obyvačiek vládnymi novinami
07 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Premiér Matovič sa stále nevzdáva svojho plánu vydávať vládne noviny. Úrad vlády Slovenskej republiky pripravuje obstarávanie na ich tlač a distribúciu, informuje Nový Čas. 


"Projekt je v procese prípravy verejného obstarávania a nebudeme k nemu do jeho vyhlásenia poskytovať žiadne informácie," uviedol tlačový odbor úradu. Predpokladaný termín vyhlásenia obstarávania bol pritom stanovený na 12. októbra minulého roku, doteraz sa tak ale nestalo.


Predmetom obstarávania je výber distribútora na zabezpečenie neadresného doručenia novín od prijatia výtlačkov z distribučného miesta v Bratislave až po ich doručenie do všetkých schránok domácností na Slovensku, píše Nový čas. "

V rámci obstarávania sa majú zabezpečiť všetky etapy tlačiarenského výrobného procesu - od prijatia tlačových podkladov od verejného obstarávateľa až po doručenie finálneho výrobku na miesto určenia vrátane dopravy a balenia" uvádza sa vo vestníku ÚVO.

Noviny by pritom mali vychádzať v podobe bezplatného mesačníka s 32 stranami. Jeho zámer by mal údajne spočívať v informovanosti občanov o fungovaní štátu.

 

Mal by sa v ňom nachádzať napríklad odpočet jednotlivých ministerstiev. Vydávanie novín pritom vláda SR zaradila i do programového vyhlásenia, čo niektorí členovia koalície kritizovali.

Ako si vybrať politika? „V politike sa málokedy hovorí celá pravda,“ šokuje Draxler
Ako si vyberať politikov radí v statuse Juraj Draxler, exminister školstva za vlády Roberta Fica. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik