Fico: Po Matovičovej duševnej zvrátenosti zostanú desiatky ľudí nespravodlivo poškodených na celý život
07 | 03 | 2021 I sefredaktor
Tak ako sa Matovičovi rozpadáva vláda, tak sa mu ako domček z karát rúca jeho obludná politická agenda  bezdôvodného stíhania a zatvárania nominantov opozície, konštatuje na sociálnej sieti Robert Fico.  "Aj keď krok za krokom vychádza pravda na povrch, po Matovičovi a jeho duševnej zvrátenosti zostanú desiatky ľudí nespravodlivo poškodených na celý život," konštatuje.

 

Mnohokrát sme kričali, pokračuje predseda Smer SD, že mnohé obvinenia stoje na vode, sú vymyslené a často vychádzajú len z jediného svedectva nedôveryhodného udavača - sudcu Sklenku, ktorý sa priznal k úplatku 170 tisíc eur.  Takto Sklenka minulý rok udal sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Kolcuna.

 
V presne nezistený deň, na neznámom mieste...

"V presne nezistený deň,  v období rokov 2017-2018 na neznámom mieste, v rámci neurčitého konkurzného konania si dal sudca Kolcun sľúbiť od neurčitej osoby neurčitý úplatok za to, že tento rozhodne v prospech neurčitej osoby," cituje Fico z uznesenia o vznesení obvinenia

 
Tak neurčité obvinenie neumožňovalo obhajobu

Generálny prokurátor toto obvinenie zrušil, pokračuje Fico, podľa neho boli skutky tak neurčité, že neumožňovali obhajobu - obvinený nevedel, voči čomu sa má brániť. Kolcun bol stíhaný šesť mesiacov a mal šťastie, že ústavný súd nedal súhlas na jeho väzbu, inak by tam sedel a netušil prečo.

"My vieme, prečo. Malo to slúžiť Matovičovi ako bojuje so súdnou mafiou.  Za toto sa bude vyvodzovať zodpovednosť," zdôrazňuje predseda Smer SD.

 
V presne nezistenom období, na nezistenom mieste...

Fico cituje aj z uznesenia o obvinení sudkyne najvyššieho súdu Urbancovej: "V presne nezistenom období v roku 2014 na nezistenom mieste prijala podpredsedníčka Urbancová  prijala od neurčitej osoby úplatok vo výške 5 tisíc eur pre sudcu Sklenku, ktoré finančné prostriedky mu odovzdala v presne nezistenom období v neznámej reštaurácii v Bratislave za to, že v právnej veci žalobcu neurčitá stavebná firma, atď..."

 
Nastupuje špeciálny prokurátor Lipšic

Aj tu generálna prokuratúra konala  a v časti zrušila obvinenie, hoci sudkyňa ostáva uväznená. A tak nastupuje špeciálny prokurátor Lipšic, pokračuje Fico, ktorého hlavná úloha je zachrániť Matovičovi jeho agendu - kriminalizovať nominantov opozície a držať ich vo väzbe čo najdlhšie.

 
Je lepšie, keď vo väzení zomrú

"Komu by dnes vyhovovalo, aby týchto ponížených ľudí, na ktorých sa vzťahuje prezumpcia neviny, púšťali na slobodu?  Pre Matovičov obludný režim je lepšie, keď vo väzení zomrú. Nemusím rozoberať prípad generála Lučanského a takmer tragédiu Jankovskej," podčiarkuje opozičný politik.

 
Čistý fašizmus

Lipšic nezaváhal ani v prípade Moniky Jankovskej, ktorú súd po roku prepustil z väzby. "Spoločne s presláveným prokurátorom Repom zabezpečí divadlo pre pozvaných novinárov. Dva kroky od brány väznice totálne zničenú a poníženú Moniku Jankovskú kukláči zadržia a čelí návrhu na opätovné vzatie do väzby. Toto je čistý fašizmus," konštatuje Fico.

 
Nové obvinenia

Zdá sa, že aj tento plán sa Matovičovi a Lipšicovi rúca, pokračuje šéf Smer SD.  Preto neprekvapuje, že v prípade Jankovskej boli oznámené nové obvinenia. voči bývalým policajným funkcionárom, vrátane bývalého prezidenta PZ.

Matovičov soldateska vie, podčiarkuje Fico, že aj títo budú musieť byť o chvíľu prepustení. Tak prikúrili pod kotlom a urobia čokoľvek, aby nemuseli pozerať na otvorené dvere na väznici, z ktorých vychádzajú nespravodlivo obvinení.

"Netreba ďalšie dôkazy, že hon na opozíciu a jej predstaviteľov je čisto politicky motivovaný," uzatvára R.Fico.