Slovenských pacientov chcú prijať aj iné nemecké spolkové krajiny
06 | 03 | 2021 I sefredaktor
Okrem Severného Porýnia-Vestfálska ponúkli pomoc v podobe možnosti prevziať na liečenie slovenských pacientov s ochorením COVID-19 aj iné nemecké spolkové krajiny. Ide o Bádensko-Württembersko, pripravenosť vyjadrilo aj Bavorsko.

 

Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko prijme v sobotu do svojich nemocníc slovenských pacientov s novým koronavírusom. Ambulantné lietadlo má pristáť v Dortmunde. Toto nie sú gestá, ale skutočná pomoc, ktorá pomáha zachraňovať ľudské životy. Sme za ňu Nemecku vďační," cituje  ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka TASR.

Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko prijme v sobotu do svojich nemocníc slovenských pacientov s novým koronavírusom. Ambulantné lietadlo má pristáť v Dortmunde. Letecký prevoz prvého slovenského pacienta s ochorením COVID-19 do Nemecka potvrdilo aj Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Prvých slovenských pacientov previezli tento týždeň aj do nemocnice v Gorliciach na juhovýchode Poľska. Okrem Poľska ponúklo pomoc Slovensku aj Nemecko. Obe krajiny nám ponúkli desať lôžok s možnosťou umelej pľúcnej ventilácie. Na Slovensku zároveň v rámci európskej pomoci pomáhajú v týchto dňoch aj lekári a sestry z Rumunska.