MDŽ je za rohom! Čo radí všetkým ženám Adela Vinczeová?
06 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Onedlho je 8.marec. Medzinárodný deň žien. Najúspešnejšia slovenská moderátorka Adela Vinczeová (40) pri tejto príležitosti prehovorila o ženskej sile. Aj o tom, čo si predstavuje pod pojmom silná osobnosť, píše Nový Čas.



Inšpirácii tlieska, pred bojom cúvam

Čo pre Adelu znamená ženská sila? "Je ťažko definovať silu ženy. Prípadne ju, nedajbože, porovnávať so silou muža. Ani neviem, či je prioritne dôležité byť silná alebo silný. Skôr ma baví výraz – funkčný, pevný, svoj. Ak je ktokoľvek v živote autentický a žije v prijatí vlastného života, tak pre mňa isto silu vyžaruje. Ale nie silu, z ktorej cítiť túžbu bojovať. Nie som fanúšikom boja, lebo je len ilúziou akéhosi riešenia situácie," hovorí Adela.

Preto pri pozornosti venovanej sile je pre ňu dôležité vedieť a vnímať aj to, na čo silu chceme využívať. "Ak svojou silou vyžarujeme inšpiratívnu osobnosť, tlieskam. Ak svojou silou indikujeme to, že sme v neustálom boji, cúvam, vyhýbam sa. Preto, či sme ženy alebo muži, poznajme seba," radí moderátorka.
Byť verný sebe

"Riadi moje myslenie a kroky prijatie seba a života alebo ma riadi môj hnev, moje traumy, moje neprijatie? V tejto téme nerozlišujem mužov a ženy," hovorí sa Adela, podľa ktorej sa sila skrýva vo viere v samého seba.

"Každý človek, bez ohľadu na pohlavie, je automaticky silný v tom prínosnom význame slova, keď je verný sebe. Keď napĺňa svoj potenciál, svoje sny, využíva svoje dary. A je vtedy jedno, či sa s láskou stará o rodinu a domácnosť alebo s rovnakým pocitom naplnenia vedie firmu a vracia sa domov k dvom mačkám," tvrdí.

Adeline názory a presvedčenia by mohli byť inšpiráciou ako ženám, tak aj mužom. "Tou ozajstnou silou je o sebe vedieť a stáť si za sebou bez ohľadu na to, čo si spoločnosť myslí. Nie v duchu rebélie a túžby niečo niekomu dokázať, ale v čistej radosti z vlastného života ako takého. Rada sa takouto silou nechám osvecovať každým, kto ju v sebe objavil. Napokon, niekde vnútri je v každom, v každej z nás," uzatvára moderátorka.

Adela Banášová: Prekvapivé slová o Valentíne! Prečo si doma nedávajú darčeky?
Kým pre väčšinu zamilovaných je sviatok svätého Valentína symbolom darčekov a prejavov lásky, moderátorka Adela Banášová, teraz Vinczeová, to má úplne naopak, píše Stars24. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Timotej Dudka