Hlina: Prednostné očkovanie poslancov je nechutným, cynickým zneužívaním postavenia
06 | 03 | 2021 I sefredaktor

Pamätáte? “Môžete mi veriť - nie som politik,” pripomína Alojz Hlina  predvolebné heslo Borisa Kollára. "

Škoda, že mu tam nevošlo: Som ešte horší," píše expredseda KDH na sociálnej sieti.




️"Najkritickejšia" infraštruktúra v našom štáte - poslanci parlamentu sa dali prednostne zaočkovať, pokračuje Hlina. Niektorí. Primus inter pares B.Kollár si dokonca vyžiadal vakcínu Pfizer. Má k nej dôveru.



Prednostné očkovanie poslancov, zdôrazňuje Hlina,  v tejto šialenej dobe zlyhaní, umieraní stoviek našich ľudí, v dobe starých ľudí za oknami DSS čakajúcich na vakcínu ako na živú vodu je nechutným, cynickým zneužívaním postavenia.


"A kto iný, ako príbeh našej národnej hanby, uchovávateľ genofondu, toho najlepšieho z tejto časti Karpatskej kotliny B.Kollár by mal byť na čele toho zneužívania? Máte to čierne na bielom. Nie je ako politik, je ešte horší," konštatuje A.Hlina.





️Náš vakcinačný plán, zdôrazňuje bývalý exponent KDH,  je úplne šialený. Starí ľudia v DSS-skách čakajú na vakcínu, zaočkovanosť je tam cca tretinová. Tí starkí sú tam zavretí, ak tam Covid prepukne, umierajú tam vo veľkom počte.




Na druhej strane sa z našich poslancov stala kritická infranštruktúra. Ak niekto NIE JE kritická infraštruktúra, podčiarkuje Hlina,  tak sú to poslanci.


Kritická infraštruktúra je niekto, ktorého neviete nahradiť, resp. rýchlo nahradiť, a sú dôležití pre chod krajiny.



Viem, že to znie tvrdo, ale je to tak. Lekár, pracovník elektrární je kritická infraštruktúra - kritickou infraštruktúrou je skôr predavačka v potravinách ako poslanec.




️Nahradiť predavačku v potravinách za ten plat je totiž ťažšie ako nahradiť poslanca náhradníkom za ten ich poslanecký plat. Žiadna iná skupina obyvateľstva nemá tak prepracovaný systém náhradníkov ako majú poslanci.


Žiadna iná skupina nemá tak namotivovaných náhradníkov, schopných kedykoľvek nastúpiť, ako majú poslanci. Študovať za poslanca nemusíte, keď sa ním stanete, absolvujete cca hodinové školenie ako sa stláčajú tlačítka, konštatuje Alojz Hlina.