Prekvapenie: Zoroslava Kollára pustil Špecializovaný trestný súd na slobodu!
05 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tak toto zrejme nikto nečakal. Zoroslava Kollára, obvineného v kauze Víchrica, pustil Špecializovaný trestný súd na slobodu. Prokurátor sa však môže odvolať.


Milionár Zoroslav Kollár, ktorý je spolu s Monikou Jankovskou a ďalšími osobami obvinený v kauze Víchrica, uspel so svojou žiadosťou o prepustenie z väzby a Špecializovaný trestný súd mu vyhovel! Informuje o tom portál 1.pluska.sk.
Obhajoba to vníma ako zastavenie nezákonného zásahu do základných práv klienta

Informáciu o Kollárovom prepustení na slobodu potvrdil exkluzívne pre Plus JEDEN DEŇ jeho obhajca Martin Berec: „Špecializovaný trestný súd v Pezinku vyhovel žiadosti nášho klienta o prepustenie z väzby na slobodu.“ Vzhľadom na doterajšiu, podľa názoru obhajoby nezákonnú väzbu ich klienta, považuje Berec toto rozhodnutie za spravodlivé.

„Rozhodnutie je tiež rešpektujúce nielen ustanovenia všeobecne záväzných právnych predpisov s právnou silou zákona, ale aj ustanovenia príslušných medzinárodných zmlúv, ktoré sú súčasťou právneho poriadku Slovenskej republiky a majú pred zákonom prednosť, ak poskytujú väčší štandard ochrany základných práv a slobôd,“ uviedol Berec s tým, že to vnímajú ako zastavenie pokračovania intenzívneho a nezákonného zásahu do základných práv ich klienta. Proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu môže podať prokurátor sťažnosť. O nej by rozhodoval Najvyšší súd.

BÚRKA s HMLOU znovu udreli: NAKA zatkla vplyvného právnika Zoroslava Kollára
Elitní policajti z NAKA sa v posledných dňoch veru zapotili. Výsledkom je aj súčasné zatknutie právnika Zoroslava Kollára. Podľa Threemy vedel na súdoch vybaviť všetko. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.