Pellegrini desí: Do konca apríla bude na Slovensku 13 tisíc obetí

Slovám o vládnej kríze a možnej reorganizácii kabinetu Igora Matoviča opozícia neverí. Šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini dokonca hovorí o perverznom divadle Igora Matoviča a celej koalície.


Peter Pellegrini na videu z tlačovej besedy varuje, že na Slovensku každý deň umrie sto ľudí na Covid19. Už dvadsať jeden dní vedieme tragický svetový rebríček prírastku úmrtí.
Súčasná koalícia nedáva ľuďom chlieb, ale hrá im perverzné divadlo

„V politike treba vždy poskytnúť chlieb a hry. Tejto vláde sa, žiaľ, doručiť chlieb ľuďom nedarí. Chlieb vo forme záchrany životov, dobrej zdravotnej starostlivosti alebo znižovania počtu úmrtí. Nedarí sa jej ani doručiť chlieb vo forme lepšej ekonomickej pomoci. Ľudia zostávajú často na pokraji krachu bez toho, aby vedeli, či ich pracovné miesta po doznení pomoci ešte budú existovať. Koľkí z nich skončia na dlažbe,“ hovorí Pellegrini.

Dodáva, že všetko zlyháva. „A preto sa naša vláda rozhodla použiť to druhé. Ľuďom už niekoľko dní predstavuje jedno perverzné divadelné predstavenie, ktoré nemá slúžiť na nič iné iba na to, aby sa odlákala pozornosť od kritického stavu, v ktorom sa krajina nachádza,“ konštatuje šéf Hlasu.


Je na "rade" ďalších 5 750 ľudí?

„Je to obyčajné perverzné divadelné predstavenie, ktoré má slúžiť na to, aby ľudia prestali myslieť na to, že nám denne zomiera sto ľudí, že ich zomrelo viac ako sedem a pol tisíc. Žiaľ, do konca apríla by malo podľa predikcie umrieť ďalších skoro 5 750 ľudí. Ľudí, ktorí ešte dnes žijú. Sú tu medzi nami a pravdepodobne v marci alebo v apríli budú mať už nad sebou náhrobné kamene,“ načrtáva smutný scenár Pellegrini.

Potom pôjde už skoro o 13 tisíc obetí. „A namiesto toho, aby sme dennodenne počuli vládu, ako ide riešiť tieto problémy a čo mieni vôbec spraviť, tak sa stali z našich predstaviteľov herci, ktorí hrajú toto perfídne divadlo,“ uzatvára Pellegrini.

Vláda musí podať demisiu, do volieb majú viesť Slovensko odborníci, tvrdí Pellegrini
Celá vláda musí podať demisiu a do predčasných volieb by mala Slovensko viesť vláda odborníkov. Vyhlásil to poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Mimoparlamentné KDH podporuje rekonštrukciu... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR