Mikulec reaguje na Blahu slovníkom bratislavskej kaviarne: Smerácky dezolát
05 | 03 | 2021 I Petra Demková

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha upozornil, že policajti dostali pokyn, aby v domovoch kontrolovali pozitívnych na Covid-19. Minister vnútra Roman Mikulec ho napadol slovníkom bratislavskej kaviarne: smerácky dezolát.


Škandál: Podľa Blahu majú policajti chodiť po bytoch a kontrolovať Covid pozitívnych!
So šokujúcou informáciou vyrukoval v statuse na Facebooku poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Podľa interných dokumentov vraj majú policajti pokyny chodiť po bytoch, kde sú Covid pozitívni ľudia a osobne kontrolovať, ako dodržiavajú... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Smerácky dezolát,“ nazval svoj status na sociálnej sieti minister Mikulec.

„Pán Blaha, po prečítaní vášho status musím povedať, že ste nezostali vašej povesti opäť nič dlžný. Na úplný začiatok začnem zľahka. Aby ste to pochopili aj vy. Keby nešlo o životy a zdravie ľudí tejto krajiny, tak by som výplodom vašej zvrátenej mysle ani nevenoval pozornosť. Keďže o to zdravie a životy ide, musím,“ píše Mikulec.
Vraj kontroly sú bežné v okolitých krajinách

Potom už minister vnútra reaguje priamo na Blahov status. „V úvode statusu píšete, že sa vám dostala ne-u-ve-ri-teľ-ná informácia o policajných kontrolách ľudí, ktorí sú v povinnej domácej izolácii. Zamlčali ste však fakt, že ide do veľkej miery o kontroly osôb po príchode zo zahraničia. Takéto kontroly sú úplne bežné všade v okolitých krajinách. Vašou pracovnou metódou je len burcovanie emócií a šírenie klamstiev,“ tvrdí Mikulec.

Vzápätí vysvetľuje, ako prebiehajú kontroly. „Policajti na základe spolupráce s RUVZ vykonávajú kontrolu osôb, spravidla cestovateľov, ktorí sú prihlásení prostredníctvom formulára ehranica a sú v domácej karanténe. Polícia do obydlí nevstupuje, celá komunikácia prebieha pri vchodových dverách a ľudia k veci pristupujú veľmi zodpovedne, za čo im aj touto cestou ďakujem. Nikto na dvere nebúcha, možno tak chodíte na návštevy vy, príslušníci PZ vedia aj normálne zazvoniť,“ vysmieva sa z Blahu minister vnútra.

Harabin: „Občania, bráňte sa, pokiaľ policajti zneužívajú právomoc a obmedzujú vašu slobodu!“
Štefan Harabin poskytol pre Hlavný denník Právnu poradňu. Čo robiť v prípade, že vás policajná hliadka bezdôvodne napomína, prípadne chce pokutovať za absenciu rúška, respirátora, či za pobyt vonku? Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Petra Demková

Polícia poslúcha pokyny Mikasa!

Následne informuje, že polícia postupuje výlučne podľa platnej vyhlášky a usmernenia hlavného hygienika. „Policajti sú vybavení všetkými potrebnými ochrannými prostriedkami. Musím vás poopraviť, za žalostnú epidemickú situáciu nemôžu opatrenia, ale vy spolu s vaším predsedom Ficom a ďalšími dezolátmi, ktorí na protestoch podnecoval ľudí k nerešpektovaniu opatrení a sami rúško nemali,“ napísal Mikulec.

Na záver obvinil minister vnútra práve Blahu a Fica zo šírenia nákazy. „Teraz vám pre zmenu ja poviem niečo neuveriteľné a možno to zmení nielen váš život. Ak stojíte tak si radšej sadnite. To hokejové plexisklo vášho predsedu, ktoré sa tvári ako vhodná ochrana dýchacích ciest, žiaľ, nechráni pred nákazou ani jeho a už vôbec nie ostatných ľudí. Bomba, čo? Práve kvôli takým ako vy a váš predseda, ktorí nedokážu zvládnuť obyčajné prekrytie dýchacích ciest alebo ešte lepšie tak neurobia vôbec, iní trpia,“ uzavrel Mikulec.

K statusu pripojil aj fotografiu z protestov, na ktorej sú Fico a Blaha bez rúšok.

Respirátor FFP2 by mal byť len na hladkej tvári. Nariadi štát mužom aj povinné holenie?
Nosenie respirátorov FFP2 bude povinnosťou od budúceho týždňa zatiaľ len na niektorých miestach, o ďalších sedem dní ale už prakticky všade. Ako je to s nosením respirátorov prezrádza Zora Vypušťáková. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik