Jankovská sa správa ako statočná žena. Kajúcnici zatiaľ sedia doma ženám pri sukniach
05 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kým na Monike Jankovskej pácha špeciálna prokuratúra psychický teror, kajúcnici sedia ženám pri sukniach. Jankovská sa na rozdiel od nich správa ako statočná žena.
Zlý imidž nie je dôvod na lynč

Nedá sa povedať, že obvinenia vznesené proti Jankovskej sú banálne. Naopak, sú vážne. A preto ich treba náležite objasniť a vyšetriť.

Bývalý politička a sudkyňa Jankovská nemala práve najpríťažlivejší spôsob komunikácie. Jej tlačové besedy a verejné vyjadrenia ani zďaleka nemožno považovať za sympatické.

Jankovskú po prepustení na slobodu opätovne zadržali
Bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku J. po prepustení na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Zadržanie sa má týkať kauzy trenčianskeho baru Fatima. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | tasr


Podozrenia však nie sú dokázaním viny. A malá miera sympatie takisto nemôže byť dôvodom na odsudzovanie či lynčovanie. Nehovoriac o tom, že je neférové, keď médiá a časť verejnosti pozerá na pani Jankovskú optikou Kočnerovej Threemy.
Realita a Kočnerova Threema

Každý z nás by sa červenal, keby sa jej či jeho správy stali verejným statkom a mohol by si ich ktokoľvek prečítať na internete. Oprávnene by sme namietali, že je nefér posudzovať nás podľa toho, ako sa vyjadrujeme v súkromných konverzáciách. Takisto by sme mali pravdu, ak by sme tvrdili, že textové správy vytrhnuté z kontextu nie je možné považovať za ucelenú a komplexnú pravdu.

Žiaľ, Monika Jankovská má nešťastie, že médiá a nemalá časť verejnosti ju hodnotia a lynčujú iba preto, že sa na ňu pozerajú cez svet Kočnerovej Threemy. Nie je to však celý problém. Mediálny lynč a verejný pranier sú len časťou celkového obrazu.

Monika Jankovská sa po prepustení na slobodu a opätovnom zadržaní psychicky zrútila
Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J. sa vo štvrtok po prepustení z trenčianskej väzenskej nemocnice a opätovnom zadržaní psychicky zrútila. Povedal to je advokát Peter Erdös, ktorý odporučil jej okamžité vyšetrenie v... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | tasr

Prokurátorská svojvôľa a zlovôľa

Jankovská je aj obeťou prokurátorskej svojvôle a zlovôle. Inak sa nedá hodnotiť okolnosť, že po prepustení z väzby ju pred bránou čakali kukláči, naložili do dodávky a odviezli na výsluch. Netreba zachádzať do detailov káuz Fatima a Búrka, aby sme chápali, o čo tu ide. So zaistením Jankovskej musel súhlasiť prokurátor, ktorý vedel, v akom psychickom rozpoložení je obvinená. A tým sa dostávame k jadru veci.

Prokurátor vydal súhlas so zaistením práve preto, že chce zneužiť Jankovskej psychický kolaps na to, aby konečne začala hovoriť to, čo chce nielen on, ale aj vládni politici a novinári počuť. Keby Jankovská "natrela" Roberta Fica, bola by expedovaná na slobodu. S fanfárami a obsypaná ružovými lupeňmi. A to aj v prípade, ak by jej obvinenia proti šéfovi Smeru bolo krivé.
Zbabelosť kajúcnikov

Na slobode sú rôzni kajúcnici. Napríklad bývalý náčelník finančnej polície NAKA Bernard Slobodník, kmín a korupčník. Alebo ďalší niktoš, kajúcnik, exriaditeľ KÚFS Ľudovít Makó. Obaja si užívajú nakradnuté peniaze na slobode a Makó dokonca trávi voľný čas v Dubaji, odkiaľ lieta na výsluchy súkromným lietadlom. Slobodník a Makó bez dôkazov udávajú nominantov bývalej vlády, a preto sú na slobode. Chovaní ako vo vatičke. Chlapi, plukovníci - sedia pri mamičkiných sukniach.

Krehká žena Monika Jankovská tiež spolupracuje, no odmieta udávať bez dôkazov a krivo svedčiť. Z tohto pohľadu si zaslúži uznanie celej spoločnosti. Aj tých, čo si myslia, že jej deptanie je spravodlivosť. Ak bola pani Jankovská korupčnou sudkyňou a političkou, musí počítať so spravodlivým trestnom. Avšak to, čo predvádzajú špeciálna prokuratúra, NAKA, médiá a časť verejnosti, spravodlivosťou nie je.

Hoc by aj bola vinná, Monika Jankovská je už teraz obeťou nespravodlivosti. Za to raz niekto musí niesť morálnu aj trestnoprávnu zodpovednosť.

Remišová: Naď chce vládnuť s fašistami, keď hovorí o menšinovej vláde
05 | 03 | 2021 | editor01hd