Radičová: Matovič bol vždy konfrontačný a konfliktný typ človeka
02 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Expremiéra Iveta Radičová hovorí, že premiér Igor Matovič bol vždy konfrontačný a konfliktný typ človeka. Uviedla to v rozhovore pre 1.pluska.sk.



Matovič a jeho 100 bodov


"Pána Matoviča som poznala ešte pred rokom 2010. Vždy bol autentický v svojej protikorupčnej agende. Stalo sa však aj to, že po odhlasovaní programového vyhlásenia vlády prišiel s požiadavkou asi 100 bodov na dodatočné zakomponovanie. To už v podobe, v akej si to predstavoval, nebolo možné. Nakoniec sme predsa len našli kompromisné riešenie," uviedla Radičová. Dodala, že Matovič bol vždy "konfrontačný až konfliktný typ človeka".

Spor o charakter štátu


Toto tvrdenie potvrdzuje aj súčasný spor medzi Matovičom a Sulíkom. Premiér ministra nazval idiotom a následne ho vyzval na odstúpenie. "Sú tu obsahové rozdiely v postojoch viacerých členov vlády. Sú viditeľné cez spory medzi Matovičom a Sulíkom či Remišovou. Ale aj medzi Kollárom a ostatnými členmi koalície. Samotný spor Matovič verzus Sulík je iba povrchom hlbšieho sporu o charaktere štátu," tvrdí expremiérka.

"Najvážnejšie je obvinenie zo zodpovednosti za smrť ľudí," vyhlásila Radičová.

Expremiérka Radičová vyslovila obavy, či sú Matovičovi vládni politici menej skorumpovaní, ako ich predchodcovia
Niekdajšia premiérka Iveta Radičová sa vyjadrila ku koalícii i k súčasnému premiérovi samotnému. Igora Matoviča tak v relácii Ide o pravdu vyzvala, aby "prestal karhať ľudí, inak nepochopil svoju úlohu." Koalícii prízvukovala, že by mala prestať... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

"Chudák" Krajčí zdedil plesnivé steny




Mnohí obviňujú za smrť ľudí aj ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Radičová si jeho schopnosti viesť zdravotnícky rezort zastáva. "Spôsob jeho komunikácie je vysoko korektný s veľkou informačnou hodnotou. Nie je v moci jediného rezortu zvládať pandémiu a pán Krajčí ho prevzal v katastrofálnom stave. Asi sme zabudli na fotografie plesnivých stien v našich nemocniciach a na to, v akom stave sa slovenské zdravotníctvo nachádzalo ešte pred začiatkom pandémie," pripomína Radičová.

Domnieva sa však, že pokiaľ bol Krajčí presvedčený o tom, že prísny lockdown mal nastať už v decembri, mal zaujať jasné stanovisko. "Na druhej strane treba povedať, že ak bol minister už v decembri presvedčený, že sprísnenie lockdownu je jedinou možnosťou na odvrátenie katastrofy, potom mal postaviť situáciu do jasnej roviny: buď prísny lockdown, alebo demisia," domnieva sa bývala premiérka.

Radičovej konšpirácie o Sputniku


Včera dorazila na Slovensko ruská vakcína proti COVID-19 Sputnik V. Expremiérka sa vyjadrila aj k tejto otázke. "Bez ohľadu na krajinu pôvodu vakcíny nie je možné vystavovať našich občanov experimentom. Pokiaľ nie je vakcína registrovaná, a teda nie je garantovaná jej bezpečnosť, je to problém. Vyjadrenie EMA je v tejto veci skutočne zásadné," uzavrela Radičová.

"Niekto sa správa hlúpo, ale vedci to určite nie sú," rypla si do premiéra jeho predchodkyňa Iveta Radičová
Negatívnou udalosťou týždňa podľa bývalej premiérky Ivety Radičovej je zistenie, že "všetci, ktorí nesúhlasia s premiérom, sú hlupáci, klamári a tancujú na hroboch." Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ivan Brožík