Psychologička Derková: Matovič si myslí, že nie on je divný, ale tí ostatní
02 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Premiér Matovič nazval ministra Sulíka idiotom. On sám sa tiež stal terčom podobných urážok zo strany opozičných politikov. Ako to s psychikou predsedu vlády vidí odborníčka Jitka Derková?


Viesť diskusiu s premiérom je skutočne ťažké. Mnohé z otázok či dokonca len poznámok nie raz prekrúti a považuje za atak na jeho osobu. Skutočnosť je taká, že často pôsobí náladovo, ba moderátor televízie TA3 ho v nedeľnej relácii V politike označil za vzťahovačného. Portál ereport.sk oslovil psychologičku Jitku Derkovú, ktorá si bližšie pozrela niektoré premiérove osobnostné črty.
Matovič je komplikovaná povaha s extrémnymi črtami

Igor Matovič je známy aj tým, že veľa komunikuje na sociálnej sieti. Určite oveľa viac ako jeho predchodcovia. Pomerne prchký je aj počas diskusií v televízii. Neraz sa púšťa do moderátora, ale aj do svojho oponenta, a to s poriadnou vervou. Naposledy sa pustil do moderátora v spomínanej relácii V politike. Obvinil ho, že podobne ako on, tiež nedodržiava protipandemické opatrenia. Ten sa, prirodzene, voči Matovičovým tvrdeniam ohradil. Premiér však nezostal nič dlžný svojej povesti na sociálnej sieti.

V nedeľu si v inej diskusnej relácii na TV Markíza do Matoviča rypla aj prezidentka Zuzana Čaputová. Ani toto nenechal premiér bez prehliadnutia a v krátkom čase sa do prezidentky pustil vo svojom statuse. O premiérovi sa teda dá povedať, že je naozaj komplikovaná povaha.

„Má určité extrémne povahové črty,” okomentovala povahu nášho tretieho najvyššieho ústavného činiteľa psychologička Jitka Derková. Myslí si, že človek s povahou, akú má Matovič, by špecialistku na duševné zdravie ani nenavštívil.

Matovič je blázon v protismere, píše Ľuboš Blaha
Podľa poslanca Smeru Ľ. Blahu sú najnovšie Matovičovým terčom deti. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Peter Haluza

Matovič by zrejme nikdy nepovedal, že potrebuje pomoc psychológa

„Takýto pacient by nikdy ku mne neprišiel, pretože by bol presvedčený, že nikto mu nemôže poradiť. A on je ten, čo je úplne oukej a že všetci ostatní sú divní, chorí a problémoví. Nikdy by sám neprišiel nič riešiť,” myslí si Derková . Dodáva, že k nej chodia ľudia až vtedy, keď si povedia, že naozaj potrebujú pomoc. „Toto by si zrejme pán Matovič nepovedal,” skonštatovala.

Ak by predsa len premiér k psychologičke Derkovej na sedenie zavítal, mala by pripravený súbor krokov ako postupovať. „To, čo by som povedala pánovi Matovičovi, je to, čo opakovane hovorím svojim klientom, ktorí prídu s tým, že chcú hľadať chyby v niekom inom. Ľudia majú vzťahové problémy a myslia si, že problém má ten a ten a on sám je v pohode. Určite by som odporučila hľadať chyby v samom sebe. Zamýšľať sa nad svojimi reakciami, skúmať konzistenciu toho, čo povedal pred týždňom a teraz alebo pred mesiacom a teraz,” odporučila by psychologička podľa portálu ereport.sk niekoľko rád Matovičovi.

„Normálne som sa za toho idiota hanbila,“ zahlásila Belousovová o Matovičovi
Matovičov príbeh so strihaním vlasov pred cestou do Francúzska „zaujal“ aj Annu Belousovovú. Slová, ktoré použila na opísanie situácie sa zrejme nášmu premiérovi ľahko čítať nebudú. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.