Koalícii sa nepáči, že Krajčí hádže zodpovednosť za Sputnik na lekárov - už vraj nie je slušný človek
02 | 03 | 2021 I sefredaktor
Rozhodnutie o presune zodpovednosti za používanie ruskej očkovacej vakcíny Sputnik V z pliec ministra zdravotníctva Mareka Krajčího na ošetrujúcich lekárov vzbudilo odpor v časti vládnej koalície, predovšetkým v strane Za ľudí.

 

Predsedníčka poslaneckého klubu ZA ĽUDÍ Jana Žitňanská  napísala na FB, že "Hodiť zodpovednosť za očkovanie NEREGISTROVANOU vakcínou Sputnik V na ošetrujúcich lekárov považujem za nehorázne. Rovnako ako doviezť ju sem poza chrbát koaličných partnerov a partnerov v EÚ."

 

Nezávislý poslanec a primátor Hlohovca Miroslav Kollár, ktorý len prednedávnom opustil koaličné rady, napísal: "Oddnes už nebudem trvať na tom, že Marek Krajčí je slušný človek."

 

"Minister a premiér nie sú odvážni. Nie je odvaha zaočkovať sa bezpečnou vakcínou a iným ľuďom doviezť potenciálne nebezpečný Sputnik bez akýchkoľvek informácií," napísala v statuse na FB Jana Bittó Cigániková.


"Keď už sa toto všetko stalo, prajem si aspoň, aby sa na tú tekutinu, čo sme včera doviezli, pozrel ŠÚKL a potvrdil, že to je vakcína. A ideálne ak skúsi zhodnotiť aj jej kvalitu a účinnosť aspoň v rámci svojich možností. A prajem si, aby tá vakcína fungovala a nebola nebezpečná," konštatovala poslankyňa SaS.


 

"Po dnešku je to definitívne jasné: treba začať pracovať na pomatovičovskej nádeji na slušné, nepopulistické, kompetentné a reformné vládnutie. Rozdelená, unavená, koronou utrápená krajina to bude potrebovať možno ešte viac ako v roku 1998" zdôraznil M.Kollár.