Draxler: Sputnik je OK, ale Matovič ho doviezol z čistého zúfalstva aj bez sprostredkovateľa z Trnavy
02 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exminister školstva Juraj Draxler si myslí, že premiér Igor Matovič doviezol ruský Sputnik z čistého zúfalstva. Navyše sa ukázalo, že nepotrebuje na nákup sprostredkovateľa z Trnavy, ako to bolo v prípade testov. Píše o tom na sociálnej sieti.


Prílet lietadla s ruskou vakcínou Sputnik V sprevádzala vari ešte väčšia sláva ako začiatok očkovania proti koronavírusu na Slovensku.

„Matovič je blázon a treba ho zavrieť,“ píše Draxler.

„Nemám nič proti ruskej vakcíne Sputnik V, pravdepodobne je úplne v poriadku. Ale doviezť to sem takýmto spôsobom, že sa niečo, podobne ako s testami, len tak naloží a tu vyloží, bez nejakého systému podrobnejšej komunikácie s dodávateľom, kontroly kvality (celá kontrola spočíva v tom, že sa to na dva týždne uskladní v Šarišských Michaľanoch), to je úplne scestné,“ myslí si exminister.



Poukazuje aj na jednu drobnosť. „Kým testy doteraz nevysvetliteľne vraj museli nakupovať cez sprostredkovateľa z Trnavy, vakcíny vedia kúpi priamo. Keď ich naozaj tlačí topánka. Zaujímavé. Samozrejme, Matovič to robí z číreho zúfalstva, situácia v nemocniciach je dramatická, tak potrebuje, ako vždy, nejakú bombastickú akciu čisto na to, aby ukázal, že akože niečo robí. Ďalší kamienok do mozaiky právnych dokumentov, ktorými ho jedného dňa budeme stíhať,“ konštatuje Draxler.

Draxler: Matovič zabil viac Slovákov ako Nemci počas SNP!
Slovensko už prekročilo počet šesť tisíc mŕtvych, ktorí zomreli na koronavírus. Toto hrozné číslo si všimol aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho pripisuje premiérovi Matovičovi a jeho nezvládnutému boju s pandémiou. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik