Raši odkazuje Krajčímu: Odvolaj riaditeľa nemocnice v Prešove a potom choď aj ty preč
01 | 03 | 2021 I

Na škandál v prešovskej nemocnici, kde riaditeľ nariadil zdravotným sestrám upratovať oddelenia miesto, zareagoval na sociálnej sieti aj poslanec Hlasu Richard Raši. Žiada okamžité odvolanie riaditeľa aj odstúpenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.


V prešovskej nemocnici sa stalo niečo, čo zdravý rozum neberie. Od dnešného dňa musia oddelenia upratovať zdravotné sestry! Nový riaditeľ totiž odmietol podpísať zmluvu s firmou, ktorá to robila od roku 1989. Navyše vyhrala verejnú súťaž.

Obraz Krajčího zdravotníctva: V Prešove urobili zo sestier upratovačky
01 | 03 | 2021 | editor01hd


Riaditeľa Ľubomíra Šarníka vymenoval do funkcie minister zdravotníctva Marek Krajčí aj napriek tomu, že je trestne stíhaný pre daňové zločiny. O jeho vine zatiaľ neprávoplatne rozhodol okresný súd. Za krok, ktorý spravil riaditeľ nemocnice ho Richard Raši vo svojom statuse žiada okamžite odvolať.
Namiesto záchrany pacientov budú sestričky upratovať

Riaditeľ prešovskej fakultnej nemocnice musí byť okamžite odvolaný!“ píše Raši, ktorého vraj ranná správa šokovala. „V prešovskej nemocnici budú upratovať zdravotné sestry! Nie, nie je to vtip,“ konštatuje. Prešovská nemocnica, rovnako ako všetky slovenské nemocnice, prežíva pod návalom stoviek chorých na COVID-19 zaťažkávaciu krízovú situáciu a kritickým bodom jej výkonu je kvalifikovaný personál

„Lekári, zdravotníci a sestry, ktorí majú rodiny, mnohí doma školopovinné deti, ktorým sa vírus tiež nevyhýba. Napriek tomu všetkému vytrvalo bojujú v prvej línii a najmä vďaka nim nemáme na Slovensku obetí oveľa, oveľa viac. Nechrániť v takejto dobe zdravotné sestry, nerezervovať ich kvalifikovanú prácu na záchranu životov, ale míňať ju v tejto dobe na upratovanie je nielen nekompetentné a zo strany vedenia nemocnice mimoriadne arogantné. V tejto situácii je to životy pacientov ohrozujúce!“ píše rozhnevaný Raši, ktorý je sám lekárom.


Nemocnica vraj dlhuje upratovacej firme značnú čiastku peňazí, dala jej ale „lákavú“ ponuku

„Je ťažké rozoznať, či nový riaditeľ, neprávoplatne odsúdený za ekonomický trestný čin, je viac nekompetentný alebo bohorovný, ale tento spôsob riadenia nemocnice sa zákonite prejaví znížením úrovne zdravotnej starostlivosti v regióne,“ pokračuje Raši.

Dodáva, že šokujúce sú aj okolnosti, za akých sa rozchod nemocnice s upratovacou spoločnosťou odohral. „Súťaž – elektronickú aukciu síce firma s najnižšou cenou vyhrala, ale zmluvu s ňou nemocnica neuzavrela. Týždeň pred koncom mesiaca oznámili zamestnávateľovi 79 zamestnancov pracujúcich v nemocnici, že ďalšiu objednávku nedostane,“ píše ďalej Raši.

Upozorňuje, že riaditeľ dal dokonca majiteľovi firmy „ponuku“, aby dal svojich zamestnancov nemocnici aj s čistiacou technikou. „Toto mi príde ako ponuka, ktorá sa neodmieta. Najmä, ak tejto firme nemocnica dlhuje veľké peniaze za už odvedenú prácu. Myslím, že na takúto ponuku by sa mali pozrieť aj orgány činné v trestnom konaní. Riaditeľ prešovskej nemocnice je podľa médií chránencom ministra Krajčího. Ak to tak je, mal by ho minister odvolať ešte dnes a hneď aj sám odstúpiť,“ končí status Raši.

Matovič Čaputovej: Zneužívaš pandémiu. Čaputová Matovičovi: Tváriš sa ako obeť, skutočné obete sú na cintoríne!
Igor Matovič niekoľko dní rokoval s odborníkmi, aby našli riešenie na katastrofálnu situáciu vo vývoji pandémie. Na sociálnej sieti si však nezabudol rypnúť nielen do opozície, ale opäť aj do prezidentky. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik