Kálavská: Krajčího výkon je katastrofálny. Musí odísť!
01 | 03 | 2021 I editor01hd
Situácia v okolitých krajinách sa zlepšuje, no na Slovensku denne zomiera sto ľudí.  Minister zdravotníctva Marek Krajčí hovorí, že od rána do večera robí na tom, aby bolo lepšie. Krajčí musí odísť, uviedla v rozhovore pre 1.pluska.sk exministerka zdravotníctva Andrea Kálavská.

Bývalá šéfka rezortu zdravotníctva si myslí, že je legitímne požadovať nielen odchod Krajčího, ale aj premiéra Igora Matoviča.

"Za situáciu nesie zodpovednosť minister zdravotníctva. Preto je úplne na mieste, aby odstúpil z funkcie. Musíme sa pozrieť po nejakom inom manažérovi. Kvalitnom odborníkovi, ktorý dokáže túto situáciu zvládať oveľa lepšie. Keď minister zdravotníctva povie, že od rána do večera robí všetko preto, aby situácia bola lepšia a vidíte, že situácia sa zhoršuje, každý deň nám zomiera sto ľudí. Pritom v mnohých okolitých krajinách sa čísla zlepšujú. Tak by som sa veľmi pekne poďakovala pánovi ministrovi za túto prácu, ale efekt je katastrofálny," uviedla Kálavská.

Podľa jej názoru nie je ani dobrý nápad, aby bol ministrom zdravotníctva Richard Sulík. Novým ministrom by mal byť manažér, ktorý pozná rezort. "Zároveň musí mať dostatočnú politickú silu. Bez nej môžete mať najlepšie nápady, keď to nepresadíte, je to zbytočné. Vyhovárať sa, že ja som niečo chcel v decembri, ale nepodarilo sa to presadiť... V poriadku, ale potom položím papiere a odídem. Alebo ticho sedím a preberám zodpovednosť za to, čo sa tu deje," vyhlásila Kálavská.

Prof. Krčméry sa skoro zadusil v respirátore. Sú rúška a respirátory skutočne bezpečné? (VIDEO)
Na stránke Inenoviny sa objavilo video s prof. Krčmérym, kde na tlačovom brífingu zúfalo pod respirátorom lapá po dychu. Video vyvoláva viaceré otázky. Nedôveruje známy profesor vakcíne, keď stále nosí (už nie len rúško ale dokonca) respirátor? Ako... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Petra Demková


Podľa exministerky by nemal ľahkú situáciu na čele ministerstva zdravotníctva ani špičkový manažér. Krajčí je priamo z OĽaNO, no ani on nemal podporu vlastných, keď v decembri žiadal sprísnenie opatrení.

"Pán minister absolútne zanedbal prípravu na druhú vlnu pandémie, rezort bol nepripravený," zhodnotila Krajčího výkon Kálavská.

Poslankyňa Tabak na dovolenke v Emirátoch: Tuhý Tabak! komentuje Belousovová
01 | 03 | 2021 | sefredaktor