Ak nejakí vedci schvaľujú celoplošné testovanie, tak sú to vedci-biznismeni, tvrdí Taraba
01 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Balík nových opatrení, ktorý po niekoľkodňovom rokovaní premiéra s vedcami predstavili verejnosti, zhodnotil v statuse na Facebooku aj nezaradený poslanec Tomáš Taraba. A aj teraz kriticky.


Slovensko včera večer spoznalo nový plán opatrení na zastavenie počtu úmrtí aj nakazení koronavírusom. v Sme sa na samom špici celosvetových tabuliek. Igor Matovič päť dní rokoval s odborníkmi a vedcami o tom, ako má zastaviť hrozivé čísla a zlepšiť situáciu.

„Vláda odsúhlasila po piatich dňoch rokovaní nové opatrenia, na ktorých sa dohodli až s 20 vedcami. Hlavný bod je, že namiesto rúška treba nosiť respirátory. A že chorí nebudú môcť chodiť do obchodov. Zákaz vychádzania nebudem ani komentovať,“ píše Taraba.

Podľa neho si stačilo zapnúť rakúsku alebo nemeckú televíziu. Mali by tam oveľa viac podnetov, čo majú robiť. „Pokiaľ nepríde k vyslovenému zákazu Matovičovho plošného testovania, tak o žiadnom boji proti Covidu nemôže byť ani reč,“ konštatuje poslanec.



„Ak mi niekto chce nahovoriť, že nejakí vedci plošné testovania, ktoré každý týždeň zvýšia mobilitu 3 miliónov ľudí a premoria ich schvaľujú a odporúčajú, tak potom sú to najskôr vedci-biznismeni. Tie výtery robia súkromné firmy jedna búdka stojí štát 25 000 eur mesačne. Veľa vedcov na tomto boji proti Covidu parádne zbohatlo,“ uzatvára Taraba.

Matovič nemôže odovzdať riadenie pandémie, pretože on nič neriadi, tvrdí Taraba
Premiér Igor Matovič výrokom, že za katastrofálnu situáciu s počtom mŕtvych a nakazených môžu vlastne vedci, podráždil aj poslanca Tomáša Tarabu, ktorý sa k jeho tvrdeniu vyjadril na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik