Matovič oznámil, že na vláde presadil opatrenia, ktoré dohodol s vedcami. Aké to sú, zatiaľ nepovedal
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

Igor Matovič práve oznámil, že opatrenia, na ktorých sa cez týždeň dohodol s vedcami, presadil na vláde. Aké konkrétne opatrenia to budú, však zatiaľ nepovedal. 


"V utorok som pozval 20 vedcov, aby sme spolu hľadali odpovede na “záhadu”, ako je možné, že máme 10 týždeň lockdown, po ktorom všetci volali ... máme Covid Automat, po ktorom všetci volali ... a stále napriek tomu rastie počet pacientov v nemocniciach.

Nakoniec sme spolu strávili nie len utorok, ale aj stredu a štvrtok ... v piatok a sobotu sme zladili finálny návrh ... a pred chvíľou sa mi ho podarilo presadiť na vláde. Som veľmi rád a verím, že naše spoločné návrhy na zmeny pomôž," oznámil premiér prostredníctvom svojho statusu.



Už odvčera sa však na verejnosti tento návrh skloňuje vo všetkých pádoch. Jeho súčasťou sú, napríklad povinné nosenie respirátorov, zatvorenie škôl, uzatvorenie hraníc, či nočný zákaz vychádzania. Aká bude konečná podoba prijatých opatrení sa snáď dozvieme v najbližších hodinách.


Podľa odborníka nás čaká ďalšia vlna pandémie. Horšia ako všetky predošlé dohromady
Ďalšia vlna pandémie má podľa českého odborníka udrieť už v marci. S novými mutáciami koronavírusu opatrenia, ktoré boli účinné, už nezaberajú. Objavila sa vyššia nákazlivosť, vyššia úmrtnosť, výrazne sa znížil vek hospitalizovaných. Nové mutácie... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková