Danko: Slovensko sa stáva banánovou republikou. Pani prezidentka, zastavte to!
27 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predĺženie núdzového stavu ťažko znáša aj Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS. Opäť sa preto rozhodol v statuse apelovať na prezidentku, aby premiéra z jeho funkcie zosadila.


Na výmenu vlády, ale najmä premiéra Igora Matoviča, už Andrej Danko po druhýkrát apeluje u prezidentky. Tentokrát cez svoj status na sociálnej sieti, kde zdôvodňuje aj to, prečo. Prezidentku žiada, aby na výmenu využila všetky svoje ústavné kompetencie.
Matovič nezvláda funkciu predsedu vlády nielen na medzinárodnej úrovni, ale ani doma

Slovenská národná strana verí, že pani prezidentka urobí všetko preto, aby túto vládu zastavila a opätovne ju vyzýva, aby využila svoje Ústavou dané kompetencie a oveľa intenzívnejšie pôsobila vo vzťahu k vláde.

„Slovenská republika sa stáva banánovou republikou. Na čele s Igorom Matovičom zažívame jedno z najhorších období, kedy sa Slovensko stalo lídrom v počte chorých a v počte úmrtí na počet obyvateľov na Slovensku a vo svete,“ píše v statuse Andrej Danko.

Podľa neho predseda vlády zúfalo oslovuje predsedov vlád okolitých štátov aj v Európskej únii a prosí o očkovacie látky. „Svojou nesystémovosťou a pravidelným testovaním spôsobil, že ľudia sa striedali v malých miestnostiach, ktoré neboli určené na testovanie, ale na voľby, a tak nastali nedozerné dopady, ktoré spočívali v šírení Coronavírusu,“ dodáva šéf národniarov.



Matovič, Sulík, Kollár a Remišová mi zobrali desať rokov života, tvrdí Andrej Danko
Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko sa rozhodol vo videu apelovať na ľudí, nech zatlačia na poslancov aby nepodporili predĺženie núdzového stavu. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Na rozdiel od okolitých štátov predseda vlády podľa Danka nerieši ani ekonomické dopady. „Miesto toho, aby vláda odpúšťala dane a odvody, tak neustále šikanuje podnikateľov. Bežní občania si nemôžu žiadať o odklady splátok. Je viac ako zrejmé, že Igor Matovič nezvláda funkciu predsedu vlády, nielen na medzinárodnej úrovni, ako to dokázal vo Francúzsku, ale ani na vnútroštátnej,“ konštatuje Danko, podľa ktorého mala prezidentka vystúpiť v rozprave o núdzovom stave.

„Núdzový stav je nesystémové riešenie, ktoré len ďalej prehlbuje chaos v boji Covidom. Je najvyšší čas, aby sa prezidentka Slovenskej republiky stala lídrom v boji za to, aby táto vláda skončila, lebo nik iný na to nemá Ústavou dané kompetencie. Veríme, že prezidentka nebude dlhodobo strkať hlavu do piesku, a že urobí všetky opatrenia na to, aby túto vládu zastavila,“ píše na konci svojho statusu národniar Andrej Danko.

Nesmieme strácať čas, lebo táto vláda nie je pripravená na riadenie štátu, burcuje Andrej Danko
Na účasť na referende o predčasných voľbách opäť burcuje aj predseda SNS Andrej Danko. Vo videu na sociálnej sieti vyzýva občanov k účasti. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik