Covid im zničil šťastie. Zničený Miloš namiesto svadby svoju lásku Evku pochoval
26 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Úmrtia na COVID píšu najrozličnejšie príbehy ľudí. Nielen tých, ktorí zomreli, ale aj tých, ktorí po nich zostali. Ako ten učiteľky Evy a jej zdrveného partnera.


Učiteľka Eva († 46) prehrala boj s covidom, ktorým sa nakazila zrejme počas nákupu v obchode. Napriek maximálnom úsilí lekárov napokon zákernému vírusu podľahla. Jej zdrvený partner vyriekol slová, ktoré lámu srdcia: Do neba odišla úžasná žena, obetavá mama a skvelá učiteľka, ktorá svoj život zasvätila vzdelávaniu mladých ľudí, píše portál cas.sk.
Nikdy sa už nesplní ani jej veľká túžba - svadba s milovaným partnerom Milošom

Krásna učiteľka z galantského Gymnázia Janka Matúšku Eva Šuchterová († 46), ktorá v ňom pracovala celých 20 rokov a učila matematiku, informatiku a fyziku, bola vždy plná života a energie a žiaci ju mali veľmi radi. Už nikdy neobjíme svoje dve deti a nepríde do školy, aby svojim študentom odovzdala vedomosti. A nikdy sa už nesplní ani jej veľká túžba - svadba s milovaným partnerom Milošom, s ktorým chcela prežiť zvyšok života.

„Pracovala aj ako moja zástupkyňa a s jej prácou som bol vždy mimoriadne spokojný. Bola precízna a študenti ju mali nesmierne radi. Nechcem uveriť tomu, že už nie je medzi nami. Stále mám pocit, akoby bola doma na home office a čoskoro sa opäť vráti medzi nás,“ skonštatoval smutne riaditeľ gymnázia Peter Černý.

Eva bola výnimočnou ženou nielen v škole, ale aj doma, kde spolu s partnerom Milošom žili život plný porozumenia a lásky. Miloš len ťažko hľadá slová, ktorými by vedel vyjadriť svoj žiaľ. Iba matne si spomína na moment, keď sa podľa neho mohli obaja nakaziť.

„Myslím si, že to mohlo byť v obchode, keď som išiel do pekárne. Obaja sme naozaj nikam nechodili, len do obchodu. Boli sme stále spolu doma,“ hovorí zronený Miloš, podľa ktorého sa u nich ochorenie začalo celkom nevinne.

Neuveriteľne smutný príbeh Svetlany, ktorá porodila synčeka na smrteľnej posteli!
Život vie písať nielen krásne, ale i veľmi smutné príbehy. Jeden taký sa stal aj Svetlane († 36), ktorej koronavírus zabil takmer celú rodinu. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Mucka, náš príbeh lásky by bol inšpiráciou aj pre Hamleta, odkazuje Eve do neba Miloš

„Najskôr to chytilo mňa a o deň neskôr aj moju Evičku.Zo začiatku sme mali len nízke teploty, tak 37 °C, neskôr to bolo aj 38 °C. Evka sa cítila zle, a tak musela po dvoch týždňoch do nemocnice,“ opisuje priebeh ochorenia Miloš, podľa ktorého jeho partnerka bojovala s Covidom zo všetkých síl.

„Stále sme si volali. Informovala ma o všetkom, čo sa s ňou deje v galantskej nemocnici. Tam sa však jej stav už veľmi zhoršoval,“ spomína užialený Miloš do poslednej chvíle veriaci, že to jeho milovaná Evička boj so zákerným vírusom zvládne. Žiaľ, nestalo sa tak, lebo silný zápal pľúc bol nad sily jej organizmu.

„Ona mi ešte volala z nemocnice a pýtala sa ma, že mucko, ako ti je? Ja som to zvládol, no ona nie. Mala veľmi silný kašeľ a ťažko sa jej dýchalo,“ hovorí smutno. Ledva zadržiavajúc slzy prezradil niečo, čo chystal pre ženu svojho života. Plánoval totiž svadbu a veľmi sa na ňu obaja tešili.

Sympatická Eva mala z predošlého vzťahu dve deti. Bola úžasná mama, obetavá a skromná. S Milošom boli spolu päť rokov.

„Aj snubný prsteň chcela ten najlacnejší. Plánovali sme v tomto roku svadbu. Žiaľ, namiesto toho som ju vo februári pochoval. Odvtedy ani nespávam a stále na ňu myslím. Premýšľam nad tým, že keby išla skôr, možno tu ešte mohla byť. Bola taká plná života. Milovala šport, turistiku a všetko sme robili spolu,“ prezradil Miloš, ktorý ani netuší, ako bude teraz ďalej žiť.

„Evka mala už dve dospelé deti, ktoré sú mi teraz veľkou oporou,“ vraví Miloš, ktorý svojej najväčšej láske venoval aj emotívne riadky.

„Mucka, náš príbeh lásky by bol inšpiráciou aj pre Hamleta. Miláčik, súhlasil som, aby sa všetci o tebe a o nás dozvedeli a aby som tak uctil a zachoval tvoju pamiatku a odkaz. Budem robiť všetko pre to, aby som konal tak, aby si bola so mnou spokojná, keď sa spolu nakoniec stretneme už navždy...,“ píše na záver portál cas.sk.

Rodinná tragédia: Na koronavírus v krátkom čase podľahli zdravotná sestra aj jej manžel
Neuveriteľne smutný príbeh sa stal rodine Čenščákovej, kde krátko po smrti Františka na koronavírus teraz rovnakej chorobe podľahla aj jeho manželka Anna, zdravotná sestra. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik