Taraba: Parlament musí "naliehavo" riešiť ako viac trestať ľudí ak nemajú kúpenú diaľničnú známku
25 | 02 | 2021 I sefredaktor

Parlament dnes nestihol hlasovať o núdzovom stave, upozorňuje nezávislý poslanec Tomáš Taraba, pretože "naliehavo" musel riešiť ako trestať ľudí ak omylom použijú diaľnicu a nemajú kúpenú známku. "Byť antisociálny sa stalo hlavným heslom tejto vlády," napísal na sociálnej sieti.



"Sú štáty, ktoré sa na ľudí pozerajú milosrdne a sú štáty, ktoré ľudí považujú za otrokov, ku ktorým sa treba správať tvrdo za každé pochybenie. Koalícia na jeseň schválila, že ak štát do 60 dní nebude pokutovať vodičov, ktorí nemajú známku, už to robiť nebude môcť. Teraz to predĺžili na tri roky," konštatuje poslanec.



Ako je to na Floride

Keď na Floride nezaplatíte elektronickú známku na diaľnici, upozorňuje Taraba, príde Vám poštou suma za prejdený úsek, plus úrok z danej sumy za oneskorenú platbu. Takto je to v štáte, kde vládne tvrdý kapitalizmus.


Štát potrebuje prekryť bordel



Na Slovensku štát ide penalizovať ľudí nie cenou za službu, ktorú využijú, ale priamo pokutami, pokračuje poslanec. Keďže štát nie je riadený efektívne, tak potrebuje prekryť svoje nekonanie a bordel vo veciach tým, že si predĺžil lehotu na naháňanie ľudí, na tri roky.



"Byť antisociálny" sa stalo hlavným heslom vlády


Toto rieši koalícia v núdzovom stave, podčiarkuje Taraba, prioritne, v skrátenom konaní. "Na jeseň robili PR, akí sú ľudomili, dnes  to potichu vrátili, kde to bolo. Štát, ktorý vlastných občanov považuje za nepriateľov. Byť antisociálny sa stalo hlavným heslom tejto vlády," konštatuje T.Taraba.