Nešťastie: V starej banskej šachte v Banskej Štiavnici zahynuli dvaja muži
25 | 02 | 2021 I editor01hd
V bývalej banskej šachte neďaleko Banskej Štiavnice zasahujú banskí záchranári, pri tragédii mali prísť o život dvaja muži. O incidente informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Informáciu TASR potvrdil riaditeľ Hlavnej banskej záchrannej stanice Stanislav Paulík.

„Muži pravdepodobne v starej štôlni hľadali minerály, mali tam naštartovanú nejakú centrálu,“ uviedol Paulík. Ako dodal, už pri vstupe do šachty namerali banskí záchranári vysoké koncentrácie oxidu uhoľnatého. Pri prvotnom prieskume zatiaľ objavili dvoch mužov bez známok života. „Je predpoklad, že sa zadusili,“ povedal Paulík.

Banskí záchranári aktuálne nemôžu telá mužov vytiahnuť, vstup do šachty je pri použití bežných dýchacích prístrojov vo výbave záchranárov príliš úzky. „Čakáme na diaľkový dýchací prístroj, s ktorým sa pôjde dovnútra a vytiahneme telá von,“ potvrdil Paulík.

Blaha odkazuje Matovičovi: Vy ste tou najväčšou hanbou národných dejín
Situácia v slovenských nemocniciach je veľmi kritická a vôbec sa nezlepšuje. Stav v nich je až taký zlý, že našich pacientov zrejme budeme prevážať do Nemecka. Práve tento fakt v statuse na Facebooku kritizuje poslanec Smeru Ľuboš... Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik