České médiá: Sulík chce prebrať ministerstvo zdravotníctva
25 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) vyhlásil, že jeho nespokojnosť s aktuálnym ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím už narástla do tej miery, že je ochotný prevziať jeho funkciu, píše portál Sputnik. Tiež informuje o známom imunológovi, ktorý vyzval premiéra Igora Matoviča, aby odstúpil. 


Sulík prezradil, že je ochotný sa po "niekoľkých Krajčího zlyhaniach" obetovať a prebrať funkciu ministra zdravotníctva. Voči dnešnému ministrovi zdravotníctva má Sulík niekoľko výhrad. Vyčíta mu napríklad, že na Slovensko len nedávno dorazili lieky proti Covid-19, ako napríklad Ivermektín.

"Krajčí má veľmi ťažký job. Nie je to človek, ktorý by celý život niečo viedol," uviedol Sulík. Dodal, že v Krajčího práci dochádza k častým zlyhaniam.

"Nesúhlasím so spôsobom, ako je ministerstvo zdravotníctva vedené. Odmietam hrať hru na slepú babu, že je všetko v poriadku. Sme majstri sveta v počte úmrtí a v počte hospitalizovaných," uviedol Sulík.

Drucker: Prestaňte robiť pokusy na ľuďoch a prenechajte riadenie niekomu, kto to vie
Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker vo statuse na Facebooku vyjadril nesúhlas s nefungujúcimi opatreniami. Navrhol riešenia, ktoré by podľa neho mali úspech. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Portál Sputnik ďalej informoval, ako si Matovič v stredu pozval na úrad vlády odborníkov na virológiu, epidemiológov či infektológov, aby si vypočul, aké zmeny je nutné ešte vykonať, aby sa koronavírus konečne prestal šíriť. Predtým v pondelok naznačil, že odborníkmi doteraz odporúčané opatrenia nepomáhajú.

S týmto tvrdením rozhodne nesúhlasí známy slovenský imunológ Vladimír Leksa, ktorý vyjadril ostrú kritiku v článku na portáli Denník N.

"Každý nesie svoj diel viny. Premiér určite tiež, a ten jeho diel nie je malý. Nesie najväčšiu zodpovednosť. Premiér by mal preto odstúpiť. Zachráni tým mnoho životov," napísal Leksa pre Denník N.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár