Zlá správa: Slovensko na týždeň pozastavuje očkovanie. Chýbajú nám vakcíny!
24 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slováci sa dnes dozvedeli zlú správu, pre nedostatok vakcín sa u nás pozastavuje očkovanie.


Pre nedostatok vakcín budú nemocnice dávať ľuďom iba druhú dávku, teda tí, ktorí mali byť zaočkovaní po prvý raz musia minimálne týždeň počkať. Informoval o tom portál dennikn.sk. Dočasné obmedzenie očkovania má súvisieť s množstvom vakcín, ktorý je menej ako by sme chceli a vedeli očkovať, uvádza portál 1.pluska.sk.

Obmedzenie sa nebude týkať učiteľov a klientov domovov sociálnych služieb, pretože pedagógovia dostávajú na rozdiel od starších ľudí vakcínu AstraZeneca, ktorá je určená len do veku 55 rokov. Bez obmedzenia má pokračovať aj očkovanie v domovoch dôchodcov. „Tento postup sme nastavili v dôsledku množstva vakcín, ktoré sú v tejto chvíli na Slovensku k dispozícii,“ uviedla pre dennikn.sk Jana Pôbišová z komunikačného oddelenia ministerstva.

Nezvládnuté očkovanie učiteľov! Tlačenica a nekonečné čakanie
Dokáže vôbec niečo naša vláda organizovať bez problémov? Zdá sa, že nie. Minister Gröhling s hrdosťou tento týždeň oznámil začiatok veľkého očkovania učiteľov, ktoré sa začína tento víkend. Už v sobotu ráno sa však tvorili rady a tlačenica. To... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Petra Demková