Nová pracovná komisia siahne na dôchodky bývalým komunistom aj ich rodinným príslušníkom
24 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Nová pracovná komisia sa má zaoberať predstaviteľmi komunistického režimu. Konkrétne možnosťou ich odobrania nezaslúžených benefitov v oblasti dôchodkového zabezpečenia, informuje Nový Čas.


Novú pracovnú komisiu schválila vláda, pričom ju má viesť minister práce alebo ním poverený zástupca rezortu. Vládny kabinet očakáva výsledky skupiny do konca apríla. Podľa vládneho materiálu je výška dôchodku odvedená od nezaslúžených benefitov predstaviteľov komunistického režimu, ktorý dominoval pred rokmi. Zameriavať sa má predovšetkým na dôchodky politikov bývalého režimu, funkcionárov, príslušníkov ozbrojených síl a tak isto aj ich rodinných príslušníkov.

Hlavnou úlohou novo zostavenej pracovnej skupiny má byť príprava odborného stanoviska dôchodkového zabezpečenia pre prípravu návrhu zákona o odobratí nezaslúžených benefitov predstaviteľov komunizmu. Ich spisy sa budú vyhľadávať podľa dohody ministerstva vnútra a Ústavu pamäti národa, ktorí už o danej veci rokovali. Podľa vyhlásenia vlády sa má zaviesť plošné zdanenie výsluhových dôchodkov bývalých príslušníkov komunistického režimu sadzbou 50 % na roky odpracované v Štátnej bezpečnosti (ŠtB).

Hlina: Takto sa zmocniť štátu si nedovolili ani komunisti a NSDAP
Expredseda KDH Alojz Hlina sa pozastavil nad drzosťou, s akou si chcú poslanci OĽaNO doslova ukradnúť štát. Napísal o tom na svojom facebooku. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek