Nicholsonová: Ľudia sa začínajú viac báť chudoby, ako Covidu
24 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová vo svojom najnovšom príspevku opísala, prečo lockdown nefunguje, a prečo sa živnostníkom radšej oplatí dostať pokutu, než pozastaviť podnikanie.


"Keď žijete v chudobe, keď ste prišli o všetko a prakticky už nemáte čo stratiť, pokuta za nedodržanie opatrení vás neodradí od toho, aby ste našli spôsob ako zaplatiť účty a nakŕmiť rodinu. Jakubovi veľmi narástli vlasy, také háro si už netrúfam sama strihať. Boli sme v Žiline a preberala som to so známym," uviedla Nicholsonová.  Ďalej opísala rozhovor, ktorý zažila.

"Známy: Veď ho daj ostrihať kaderníčke.

Ja: Akej? Veď prevádzky sú zavreté.

Známy: Aaale, prosím ťa, underground si žije svojím životom. Môžeš si kúpiť manikúru aj knihu, aj na večeru s mužom môžeš ísť. Všetko fičí, lebo keby sa ľudia mali spoliehať na pomoc od štátu, skapali by od hladu."

Kotleba: Ani totalitná Matovičova vláda nemôže nútiť ľudí do očkovania
Predseda ĽSNS Marián Kotleba v príspevku na sociálnej sieti vyjadril nedôveru k vakcínam. Tvrdí, že nikto ľudí do očkovania nútiť nemôže. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Nicholsonová ďalej poznamenala, že živnostníkom sa radšej oplatí dostať pokutu, než mať pozastavené podnikanie. "Nedostatočná pomoc od štátu prinútila mnohých živnostníkov, drobných podnikateľov, živiteľov rodín nerešpektovať rozhodnutie vlády a riskovať pokutu. Radšej to, ako kvôli nedostatku peňazí prísť o bývanie lebo nebudú mať na zaplatenie internetu na dištančné vzdelávanie detí," dodala.

"Nedávno som riešila prípad otca, samoživiteľa s dvoma chlapcami, 12 a 10 ročnými. Otec, živnostník, stratil príjem, lebo musel zatvoriť prevádzku a rodina žije z prídavkov na deti. Na mesiac majú 49, 90€. Pomoc od štátu žiadna. Prepadli sa schémami a nemá nárok ani na SOS dávku, keďže sa nechce zahlásiť na úrad prace. Bojí sa, že matka, ktorá má problémy s alkoholom a gamblerstvom, získa deti do starostlivosti," opísala prípad zo života.

"Underground si žije vlastným životom, ekonomika funguje v čiernej zóne a aj toto môže byt jeden z dôvodov, prečo sa nákaza napriek opatreniam šíri. Obavám sa, že ľudia sa začínajú viac ako Covidu báť chudoby," vyhlásila europoslankyňa na záver.

Drucker: Prestaňte robiť pokusy na ľuďoch a prenechajte riadenie niekomu, kto to vie
Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker vo statuse na Facebooku vyjadril nesúhlas s nefungujúcimi opatreniami. Navrhol riešenia, ktoré by podľa neho mali úspech. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár