Drucker: "Ryba smrdí od hlavy (Matoviča). Na Slovensku je ten smrad už neznesiteľný"
24 | 02 | 2021 I Michal Filek

Bývalý minister zdravotníctva Ficovej vlády Tomáš Drucker napísal na facebooku, že vymýšľanie testovacích spartakiád, ani okrúhly stôl s vedcami nám v tejto situácii nepomôžu. Jediným riešením je výmena toho, kto stojí na čele boja s pandémiou. Ten človek by mal začať robiť to, čo zaberá a obnoviť autoritu štátu. 




Premiér Igor Matovič, píše Drucker, už druhý deň za okrúhlym stolom predstiera, že chce od odborníkov počuť, ako riešiť pandemickú krízu. Chcel by som veriť, že to myslí vážne. Problém Slovenska však, podľa neho, nie je ČO ROBIŤ, ale KTO TO MÁ ROBIŤ.


"Na čele štátu je človek, ktorý za rok stratil dôveru ľudí a túto nedôveru preniesol na štát. V kríze aká tu je, sú dôvera a schopnosti kľúčové. Žiaľ, Igor Matovič nemá ani jedno ani druhé. Zodpovednosť za súčasný stav nemá nikto iný, iba Igor Matovič, vrátane jeho ministra zdravotníctva, ktorého necháva vo funkcii napriek absolútnym zlyhaniam, ktorých sa táto dvojica dopustila."


Riešenie je podľa exministra aj v rukách jeho koaličných partnerov, ktorí mu môžu nastaviť stopku. Môžu mu vytvoriť hrádzu za ktorú ísť nemôže. Ale musia to chcieť. Inak sú za všetky škody, ktoré tu pácha rovnako spoluzodpovední.

 

Sulík sa mieša vedcom do remesla. Tvrdí, že vakcína mení našu DNA a lekár len krúti hlavou
Obavy z očkovania sú také staré ako očkovanie samotné. Nemôžme sa teda čudovať, že strach z možných následkov majú nielen bežní občania, ale aj politici. Najnovšie sa nechal počuť minister hospodárstva Richard Sulík, že moderné mRNA vakcíny menia... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Diana Zaťková



Ľudia sú znechutení aj nahnevaní a vláda nemá žiadnu autoritu. Žiaľ bez dôvery je aj nižšia ochota dodržiavať lockdown, či iné pravidlá, ktoré “elita” sama porušuje. A s nastupujúcim jarným počasím sa obávam, že bude ochota ešte nižšia.


"Môžu poslať do ulíc aj všetkých policajtov, ktorých máme, ale autoritu štátu, ktorú Matovič zničil, to nevráti. Ryba smrdí od hlavy a na Slovensku je ten smrad už naozaj neznesiteľný."


S pandémiou bojuje dvesto krajín na svete už rok. Nepotrebujeme vymýšlať teplú vodu, “atómovky” a čakať na zázrak, ale robiť to, čo robia tí najúspešnejší.


"Vieme presne, ČO FUNGUJE: obmedzovanie kontaktov, cielené testovanie, trasovanie kontaktov pozitívnych osôb, dôveryhodná komunikácia lídrov. A k tomu efektívna liečba pacientov na základe štandardizovaných postupov pre ambulantných lekárov aj pre nemocnice. Na Slovensku ich nemáme. Je to trestuhodná nezodpovednosť ministra Krajčího.


A vieme už aj, ČO NEFUNGUJE: Vymýšľanie nezmyslov a plošných spartakiád, hysterické tlačovky a hľadanie nových nepriateľov každý deň."


Slovensko, ako tvrdí Tomáš Drucker, uviazlo v bludnom kruhu a urgentne musí riešiť otázku KTO má byť na čele boja s pandémiou, aby sme konečne robili to, ČO máme.



"Matovič musí OKAMŽITE odísť. A, žiaľ, to nevyriešia vedci za okrúhlym stolom, ale iba koaliční poslanci v parlamente. SLOVENSKO MÁ NA VIAC," dokončil.






Protest proti Igorovi Matovičovi aký tu ešte nebol: Balónový šašo aj obedné trúbenie áut
Protesty proti Igorovi Matovičovi začínajú mať aj humornú podobu. Juraj Draxler, exminister školstva, ich predviedol v statusoch na sociálnej sieti. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik