Čarnogurský: Odvážny Slovák MUDr. Lipták si berie zodpovednosť za ruskú vakcínu. Čo na to Krajčí?
24 | 02 | 2021 I Michal Filek





Bývalý premiér Ján Čarnogurský vo svojom statuse na facebooku vyzdvihol odvahu MUDr. Petra Liptáka, ktorý požiadal ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby mohol aplikovať Sputnik V na vlastnú zodpovednosť a zachrániť tak tisícky životov. "Sledujte, čo urobí MUDr. Krajčí," píše Čarnogurský. 


"Našiel sa odvážny Slovák," začal svoj status Ján Čarnogurský.


Vláda či priam predseda vlády sa, podľa neho, báli prijať rozhodnutie o dodávke vakcíny Sputnik V z Ruska, minister zdravotníctva stále uvažuje, zatiaľ stovky Slovákov denne umierajú a dve tisícky denne sa nakazia corona vírusom.


"Strachu pred zodpovednosťou urobil koniec odvážny Slovák MUDr. Peter Lipták, ktorý požiadal ministra zdravotníctva, aby mu v súlade so zákonom o liekoch udelil povolenie aplikovať vakcínu Sputnik V. MUDr. Lipták prebral zodpovednosť na seba. MUDr. Lipták verí na kvalitu ruskej vakcíny a kde už samotná viera nestačí, riskuje, pretože chce pomôcť svojim pacientom. Je rozhodnutý splniť Hippokratovu prísahu, že svoj život prispôsobí tomu, aby vždy pomáhal chorým. Chce pomáhať chorým aj tak, že pomôže zadovážiť pre nich liek, keď iní sa boja. Váhanie vlády preťal svojou rozhodnosťou. Keď MUDr. Lipták dostane súhlas od ministra zdravotníctva, môže poveriť podávaním vakcíny ďalších lekárov po celom Slovensku. Pravda, na svoju zodpovednosť. Nech sa na neho pozrú členovia vlády. Ak bude minister zdravotníctva naďalej váhať, ďalší mŕtvi pôjdu na jeho vrub. A na jeho svedomie. Sledujte, čo urobí MUDr. Marek Krajčí."








Blaha: Umierajú tisíce ľudí, ale prezidentka hľadá poradcu na boj proti inému názoru
23 | 02 | 2021 | editor01hd