Jankovská nie je svätá, ale aj tak je obeťou prokurátorskej a mediálnej svojvôle
16 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Súd si myslí, že Monika Jankovská by mala byť stíhaná na slobode. Prokurátor by ju aj napriek tomu najradšej videl v diere. A s ním aj konšpirátori hlavného prúdu.
Aj obvinená má ľudskú dôstojnosť

Monika Jankovská nie je svätica a napriek okolnostiam ani mučenica. To však neznamená, že justičný systém doteraz neporušoval jej zákonné práva a mediálne hyeny nešliapali po jej ľudskej dôstojnosti. Pri vzniknutých podozreniach je pochopiteľné, že musia byť preverené a s najväčšou pravdepodobnosťou je dôvodné aj trestné stíhanie. Avšak to ešte nie je dôvod na to, aby Jankovskú vláčili po najhorších žalároch v republike a kadejakí nevychovanci a nevzdelanci v médiách ju volali opička.

Monika Jankovská bude stíhaná na slobode, z väzby ju prepustili
16 | 02 | 2021 | sefredaktor


Povedzme, že spočiatku trestného konania existovali dôvody na väzobné stíhanie. Ako je však možné, že keď začali spolupracovať s políciou kajúcnici Ľudovít Makó, Norbert Paksi a (už nebohý) František Böhm, išli z väzby von, ale to isté neplatilo v prípade Jankovskej? Iný kajúcnik Bernard Slobodník je dokonca na slobode celý čas a užíva si nakradnuté peniaze.

Nemalo by nás mýliť dnešné rozhodnutie súdu, že bývalá štátna tajomníčka má byť stíhaná na slobode, pretože prokurátorka žiadala, aby obvinená trčala vo väzbe až do októbra. V prípade kajúcnikov to boli prokurátori, kto nariadil prepustenie z väzby. Z toho pramení len jediný záver. Jankovská mala podľa prokuratúry ostať vo väzbe len preto, lebo nebola ochotná krivo obviniť politikov Smeru.
Od Kočnera k perohryzom

Komu sa to nezdá, nech si pozrie stránku Aktuality. Na nej kaviarenský povaľač Marek Vagovič nabáda Jankovskú na krivú výpoveď. Argumentuje tým, že kým nezačne "natierať" Roberta Fica a spol., nezaslúži si prepustenie z väzby. Lenže tento perohryz to nemá z vlastnej hlavy, ale mu to vnukol - čuduj sa svete - dozor vykonávajúci prokurátor. Dôkaz? Novinár aj prokurátor používajú rovnaký slovník, rovnaké argumenty a ešte aj rovnaké slovné spojenia.

Kto sú konšpirátori hlavného prúdu a aké sú metódy ich práce
10 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


Mimochodom, plán na zovretie hrdla Moniky Jankovskej sa začal delostreleckou prípravou v médiách. Najprv im niekto posunul Kočnerovu Threemu. Z nej ideologickí pracovníci Aktualít, SME a N povyťahovali čerešničky a odrazu sa o štátnej tajomníčke nepísalo inak ako o opičke. Prečo? Lebo to povedal mafián a oplzlý primitív Kočner. Presne taká je úroveň médií známych ako konšpirátori hlavného prúdu. A na túto vlnu s radosťou naskočili poniektorí vyšetrovatelia NAKA a prokurátori špeciálnej prokuratúry.
Vyhratá bitka, koniec vojny v nedohľadne

Ak si niekto kládol otázku, ako je možné, že ani prokuratúra, ani polícia nepostihuje úniky z vyšetrovacích spisov, dnes pozná odpoveď. Konšpirátori hlavného prúdu sa stali užitočnými idiotmi politických aktivistov v radoch orgánov činných v trestnom konaní, ktorí pripravovali trestnoprávnu perzekúciu predstaviteľov vlád premiérov Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

Marek Vagovič: Konšpirátor z Aktualít, ktorý zvelebuje inkvizítora Lipšica
11 | 02 | 2021 | editor01hd


Nikto nehovorí, že by mali byť politici - nech sú z akéhokoľvek tábora - imúnni voči trestnému postihu, ak sa dopustili nezákonnej činnosti. Lenže spravodlivosť nemôže byť v právnom štáte dosahovaná nezákonnými prostriedkami. A úniky z vyšetrovacích spisov, masírovanie verejnosti Threemou či nabádanie obvinených k určitému typu výpovedí cez médiá - to všetko sú nezákonné a navyše aj nebezpečné prostriedky.

Právny štát je jednoducho v rozklade. To nie je propaganda Smeru alebo Hlasu. Je to skľučujúca realita, na ktorú upozorňujú domáce i zahraničné organizácie a stovky, ba možno aj tisícky právnych autorít. Monika Jankovská dnes vyhrala jednu bitku, no vojna sa ešte ani poriadne nezačala. Prokurátor sa proti jej prepusteniu odvolal a na vôdzke má svorku konšpirátorov hlavného prúdu.

Konštatín Čikovský: Konšpirátor denníka N na pomedzí komunizmu a nacizmu
10 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová