Taraba: Ivermektín zdražuje, pretože štáty sa nim masívne zásobujú - okrem Slovenska
15 | 02 | 2021 I sefredaktor
Nezávislý poslanec Tomáš Taraba upozorňuje, že ivermektín, liek proti  Covid-19 zdražuje každým dňom, pretože dokáže zmierniť priebeh infekcie. "Zdražuje, pretože štáty sa nim masívne zásobujú -  okrem Slovenska, uvádza v statuse na FB.

Počas návštevy u prezidenta Macrona, zdôrazňuje poslanec, malo byť obstaranie tohto lieku pre Slovákov prioritou a nie rozprávať trápne historky o strihaní. O Ivermektíne nepadlo však u Macrona ani slovo, konštatuje.

Taraba vysvetľuje, že Francúzsko je jedným z najväčších výrobcov liekov typu Ivermektín, pretože ich vyváža dlhodobo do svojich bývalých kolónii a keďže má najsilnejšie poľnohospodárstvo z krajín EÚ, krajina ho sama aj spotrebúva.

Francúz Jérémy François Hamilton Cristau, ktorý už dlhé roky žije a podniká na Slovensku napísal list ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu, ktorému ponúka liek Ivermectin, ktorý pomáha v boji s koronavírusom.

"Volala mi pani, ktorá tohto Francúza s kontaktami na francúzskym výrobcov pozná a preto budem vedieť ako sa k tejto ponuke Slovensko, ktoré pod touto vládou tak miluje mínať stovky miliónov na testy, ale žiadne peniaze na liečenie, postaví," uzatvára T.Taraba.