Neuveriteľné: Išiel kúpiť tesnenie, zabudol doma test, hrozí mu pokuta 1650 eur
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nemáte pri sebe potvrdenie o absolvovaní testu, alebo prekonaní koronavírusu? Hrozí vám mastná pokuta. A presne toto sa stalo synovi Anny Domianovej, ktorú to poriadne naštvalo.


Medzi povinnosti pri súčasných protipandemických obmedzenia patrí aj zákaz vychádzania, respektíve s tým spojené preukázanie sa negatívnym testom či prekonaním koronavírusu na požiadanie policajta. Ak ho nemáte, prichádza problém. A jeden taký opísala v statuse na sociálnej sieti Anna Domianová, ktorej synovi pre chýbajúce potvrdenie hrozí poriadne mastná pokuta.
Nekompromisní policajti vysmiali pokutovaného vodiča, ktorému chýbalo potvrdenie

Anninho syna zadržali v sobotu popoludní policajti. Syn má trvalý pobyt v Dunajskej Lužnej a na aute má nitrianske evidenčné číslo. Zastavili ho v Bratislave Lamači, kde od neho žiadali ukázať aktuálny antigénový test. „Nakoľko syn stále pracuje Home office a je stále doma (s výnimkou najbližších potravín) test nemal. Predviedli ho na policajnú stanicu ,zadržali doklady kde spísali s nim zápisnicu a vraj ho čaká pokuta 1650 eur,“ začína svoj smutný príbeh Anna. „Syn neurobil žiadny priestupok, keďže mal v byte havarijný stav, tiekla mu voda, išiel kúpiť do najbližšej otvorenej predajne tesnenie. Má doma malé dieťa a vodu potrebuje,“ vysvetľuje ďalej, prečo syn išiel autom do mesta.



„Policajti pri kontakte s ním rukavice nemali, doklady chytajú kde komu. Oni nemôžu prenášať covid? S úsmevom mu povedali že bude mať drahé tesnenie! Toto čo má znamenať takéto neľudské správanie voči občanom?“ rozhorčene opisuje Anna ako prebiehalo stretnutie jej syna s policajtami. „Kde má zobrať človek 1650 eur v tejto mizérii, to je šikana občanov!!!!! Pritom odborníci hovoria že tieto testy majú slabú výpovednú hodnotu. Tak načo ich robia? Kto si sere do huby? Vraj ešte ho budú dopočúvať. Prečo neriešite policajti tých skorumpovaných hajzlov, ale šikanujete slušných ľudí??????,“ končí Anna svoj rozhorčený status, ale podobných skúseností majú ľudia na Slovensku zrejme viac.

Za nenosenie rúška či porušenie karantény hrozí pokuta do 1659 eur
Za nedodržanie domácej izolácie alebo povinnosti nosiť rúško hrozí od regionálneho úradu verejného zdravotníctva pokuta vo výške do 1659 eur. V blokovom konaní môže polícia udeliť pokutu do 1000 eur. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | TASR