Kto sú konšpirátori hlavného prúdu a aké sú metódy ich práce
10 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Fake news, konšpirátor, hoax a iné nové pojmy sa stali súčasťou slovníka modernej slovenčiny. Je v celku paradoxné, že tí, čo sa nimi najviac oháňajú, produkujú aj najväčšie množstvo falošných správ, konšpirácií a podvodov.

Médiá naklonené režimu Igora Matoviča sa rady titulujú honosným pomenovaním. Vraj sú médiami hlavného prúdu. Ak by sme ich mali posudzovať podľa toho, koľko priaznivcov má súčasná vláda, ktorej očividne slúžia, bolo by priliehavejšie označovať ich za médiá vedľajšieho prúdu. Ešte viac sa veci komplikujú, keď podrobujeme ich texty faktickej a významovej analýze. Vyplýva z nej, že tieto médiá nielenže nereprezentujú žiaden hlavný spoločenský prúd, ale šíria množstvo falošných správ (fake news) a hoaxov (podvodov), aj keď si samé dovoľujú označovať alternatívne médiá za konšpirátorov, hoaxerov a šíriteľov falošných správ. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli médiá Matovičovho režimu označovať pojmom konšpirátori hlavného prúdu, skrátene KHP.

Bývalý komentátor provládnych Aktualít Daniš: Obávam sa, že nastúpila komsomolská éra
Komentátor Dag Daniš kedysi pracoval pre portál Aktuality. Na jeseň prešiel do konzervatívneho Postoja a pri tejto príležitosti poskytol svojmu novému zamestnávateľovi rozsiahly rozhovor, v ktorom kritizuje neslobodu v médiách hlavného prúdu.... Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | editor01hd


Vlajkové lode KHP sú bez najmenších pochybností denníky N, Aktuality a SME. Vtipné a smutné zároveň je, že šéf vydavateľstva SME Alexej Fulmek inicioval vznik projektu konspiratori.sk. Oficiálnym cieľom projektu je ochrániť inzerentov pred spájaním ich mena a značiek s neserióznymi konšpirátormi. V skutočnosti ide o to, že médiá hlavného prúdu, teda KHP, strácajú podiel na reklamnom trhu. Dôvodom tohto faktu je okolnosť, že im dôveruje čoraz menej čitateľov, pretože klamú, manipulujú a diskreditujú každého, kto nezdieľa ich ideológiu a svetonázor. Preto mnohí čitatelia odchádzajú k alternatívnym médiám.

Kto financuje propagandu Denníka N?
Denník N sa samozvane postavil do úlohy morálnej autority na Slovensku a všetkých naokolo poúča o nezávislej žurnalistike. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


A s očami čitateľa sa na stránky alternatívnych webov presúvajú aj peniaze z reklamy. Majiteľov a vydavateľov KHP to, pochopiteľne, bolí, pretože sa im znižujú zisky. No nielen to. Zmenšuje sa aj ich vplyv na politiku, a teda slabne schopnosť týchto ľudí manipulovať s verejným životom. A tak si Alexej Fulmek a ďalší mágovia konšpirátorov hlavného prúdu vymysleli projekt konspiratori.sk, čo je novodobý index zakázanej literatúry. Skončia na ňom všetci, čo odmietajú vidieť svet očami progresívnych liberálov.

V tejto sérii o KHP (konšpirátoroch hlavného prúdu) budeme rozoberať články prominentných predstaviteľov tohto typu žurnalistiky. Faktami a dôkazmi, nie ideologickými čalamádami, budeme dokazovať, ako KHP manipulujú s verejnou mienkou, zavádzajú a, čo je najhoršie, ohrozujú našu slobodu. Je naozaj zarážajúce, že v súčasnosti sú najväčšou hrozbou občianskych slobôd ľudia, čo sa slovne hlásia k liberalizmu, no ich spôsob uvažovania je totalitný ako boľševizmus.

Už čoskoro si zoberieme na mušku prvého z nich. Zástupcu šéfredaktora a autora progresívneho Denníka N Konštantína Čikovského.

Propaganda beží na plné obrátky, mainstream už predstavuje "víťaza" vo výbere špeciálneho prokurátora
Jeden zo štyroch kandidátov na post špeciálneho prokurátora Daniel Lipšic v profilovom rozhovore pre denník SME nespochybňuje Kolíkovej komisiu, poukazuje na konšpirácie, vysvetľuje, prečo neprevzal obhajobu Lučanského, zastáva sa spolupracujúcich... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Ivan Brožík